Влада

У Житомирській області шукають інвестиційні проекти під кошти державного фонду регіонального розвитку

25 May 2015, 09:46

 20 травня 2015 року у прес-центрі Житомирської облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Про це повідомляє сайт облдержадміністрації.

«На конкурс місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування подано 23 проекти, які передбачаються до фінансування у 2015 році та 3 – у 2016 році. Переважно – це будівництво або реконструкція об’єктів соціальної сфери, комунального господарства та об’єкти з підвищення енергоефективності. Враховуючи, що майже усі подані об’єкти не відповідають вимогам, встановленим постановами Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 №195 та №196, наказу Мінрегіону України від 24.04.2015 №80, регіональною комісією подовжено термін подання інвестиційних програм і проектів до 04.06.2015», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до положень статті 24-1 Бюджетного кодексу України кошти державного фонду регіонального розвитку спрямовуються на виконання інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку (у тому числі проектів співробітництва та добровільного об’єднання територіальних громад), що мають на меті розвиток регіонів, створення інфраструктури індустріальних та інноваційних парків і відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку та відповідних стратегіях розвитку регіонів.

У конкурсному відборі беруть участь підготовлені в установленому законодавством порядку місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування інвестиційні програми і проекти.

Спрямування коштів державного фонду регіонального розвитку передбачено у 2015 році на фінансування інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які:

1) відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку, стратегіях розвитку регіонів та у планах заходів з їх реалізації, або стратегічним цілям та завданням розвитку регіонів, де такі стратегії станом на 1 березня 2015 року не затверджені;

2) впроваджуються як проекти співробітництва територіальних громад;

3) підтримують добровільно об’єднані територіальні громади;

4) забезпечують житлом внутрішньо переміщених осіб та сімей військовослужбовців — учасників антитерористичної операції;

5) є переможцями Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2013-2014 роках.

У 2016 році бюджетні кошти спрямовуються на фінансування інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які:

1) відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку, стратегіях розвитку регіонів та у планах заходів з їх реалізації;

2) впроваджуються як проекти співробітництва територіальних громад;

3) підтримують добровільно об’єднані територіальні громади;

Основними умовами конкурсного відбору регіональною комісією інвестиційних програм і проектів є їх відповідність таким критеріям:

1) для інвестиційних програм і проектів, які передбачають будівництво, — наявність затвердженої в установленому законодавством порядку проектної документації;

2) календарний план реалізації становить від одного до трьох років;

3) співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10 відсотків;

4) спроможність суб’єктів, на фінансування об’єктів яких залучаються бюджетні кошти, забезпечувати подальше власне фінансування або їх утримання за рахунок коштів місцевих бюджетів;

5) зменшення кількості об’єктів незавершеного будівництва шляхом фінансування об’єктів з високим ступенем будівельної готовності, що повинні бути прийняті в експлуатацію у 2015 році;

6) наявність індикаторів успішності програми або проекту та способу їх моніторингу протягом трьох років.

Заявники подають інвестиційні програми і проекти Регіональній комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в Житомирській області.

Прийом документів для участі у конкурсному відборі проводиться департаментом містобудування, архітектури та будівництва облдержадміністрації за адресою: 10014, майдан ім. С.П. Корольова, 12.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі