Спорт

Житомирські спортсмени у складі збірної України братимуть участь в Європейських Іграх

25 May 2015, 10:17

 23 травня на НСК «Олімпійський» відбулись урочисті проводи спортсменів національної збірної України, які візьмуть участь у змаганнях І Європейських Ігор у Баку 12-28 червня.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

«Україна вболіватиме за вас. Я впевнений у вдалому виступі української команди на Європейських іграх. Не варто прогнозувати результати, але у низці видів спорту ви, українські спортсмени, впевнено займаєте лідерські позиції», - сказав Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, вітаючи спортсменів.

Україну на І Європейських Іграх представлятимуть 243 спортсмени. Вони будуть виступати в 19 з 20 видів спорту (українці не будуть представлені у легкій атлетиці, де відбуватимуться змагання спортсменів 3-го дивізіону командного чемпіонату Європи та розігруватиметься один комплект нагород).

Протягом змагань розігруватимуться 253 комплекти нагород у 31 спортивній дисципліні, з яких 25 олімпійські а саме: бадмінтон, бокс, боротьба вільна, боротьба греко-римська, велоспорт BMX, маунтенбайк, шосе, водне поло, плавання, стрибки у воду, синхронне плавання, волейбол, волейбол пляжний, веслування на байдарках і каное, спортивна гімнастика, художня гімнастика, дзюдо, легка атлетика, теніс настільний, стрільба кульова, стрільба стендова, стрільба з лука, триатлон, тхеквондо, фехтування.

Шість неолімпійських дисциплін: баскетбол 3х3, боротьба самбо, карате WKF, пляжний футбол, спортивна аеробіка, спортивна акробатика - боротимуться за право включення їх до Олімпійських ігор.

За інформацією сайту «Спортивний Житомир», шестеро спортсменів з Житомирщини візьмуть участь в Європейських іграх в Баку:

Єгор Мартиненко - триатлон

Юлія Єлістратова - триатлон

Олександра Степаненко - триатлон

Віталій Цуркан - веслування на байдарках і каное

Тетяна Рябченко - велоспорт шоссе

Тетяна Лавренчук  - вільна боротьба

Фото з сайту міністерства молоді та спорту

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі