Влада

Голова Житомирської облради назвав кардіохірургічний центр «пилососом», який постійно тягнутиме кошти з бюджету

25 May 2015, 16:59

Житомирська обласна рада планує на наступній сесії, яка відбудеться 28 травня, внести зміни до бюджету, зокрема, виділити 500 тис. грн. для придбання засобів медичного призначення для кардіохірургічного центру обласної лікарні. Така пропозиція була внесена на розгляд бюджетної комісії, яка її підтримала.

Про це 25 травня під час засідання президії розповів голова Житомирської облради Віталій Француз.

«Шановні колеги, мушу вам сказати, що нам треба бути готовим до того, що кардіохірургічна операція на серці – високовартісна процедура. Стенти коштують від 18 до 40 тисяч, а деякі – 80 тис. грн. Під час операції часто ставлять не один такий стент, а й 7. Для їх встановлення потрібні ще матеріали, які коштують близько 20 тис. грн. Тобто кардіохірургічний центр не може функціонувати повністю безкоштовно, на нього з бюджету постійно потрібно буде чималі кошти. Мова йде про витратні матеріали для порятунку тих пацієнтів, яких привезла «швидка допомога», інша справа - планові операції. Не знаю, чи враховував це той, хто задумував створення кардіохірургічного центру. Бо, як сказали мені спеціалісти, це буде «пилосос», який тягнутиме кошти з бюджету», - розповів Віталій Француз.

Крім того, за словами голови Житомирської облради, наразі в кардіохірургічному центрі працює лише відділення інтенсивної терапії, а реанімація, яка планувалась при введенні центру в експлуатацію, не функціонує.

«Хочу вже сьогодні доповісти, що при введенні кардіохірургічного центру в обласній лікарні щезла реанімація, залишилась тільки інтенсивна терапія, а реанімація з ліжками та апаратами не функціонує. В інших областях є різноманітні відділення – інсультні, для чорнобильців. А ми стільки років виділяли на обласну лікарню такі кошти, що аж страшно стає, але крім кардіохірургічного центру нічого не маємо, ні нормального УЗІ, ні лабораторії», - додав Віталій Француз.

Як повідомляв Житомир.info, 17 березня у Житомирі відкрили сучасний кардіохірургічний центр

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі