Події

Житомирські санаторії «Кам’яний Брід» та «Дениші» не мають системи оповіщення про пожежу, – ДСНС

25 May 2015, 17:19

 У Житомирській області рятувальники під час перевірки санаторіїв «Кам’яний Брід» та «Дениші», не виявили системи оповіщення про пожежу.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.

«Рятувальники у складі спеціальної комісії закінчують перевіряти дитячі табори області. Як показують результати перевірок, у більшості закладів ще необхідно усунути певні недоліки.  Серед останніх закладів, які перевірили співробітники ДСНС: Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дорослого та дитячого населення «Дениші», а також обласний санаторій радіаційного захисту для дорослого та дитячого населення Житомирської обласної ради, що розташований у смт Кам’яний Брід Баранівського району», –  інформує прес-служба ДСНС у Житомирській області.

Фахівці виявили різноманітні порушення та надали керівникам закладів консультацію щодо їх оперативного усунення.

«У санаторії «Дениші» головний корпус поліклініки, їдальня та клуб не обладнані сертифікованою автоматичною пожежною сигналізацією. Крім того в головному корпусі та в приміщеннях закладу відсутня система оповіщення людей про пожежу та управління евакуацією людей. У санаторії смт Кам’яний Брід також зустрічаються подібні недоліки. Будівля санаторію не обладнана системою оповіщення про пожежу та управлінням евакуацією людей. Дерев’яні конструкції горищних приміщень не оброблені вогнетривким розчином», – йдеться у повідомленні.

Перевірки закладів показали, що їх керівники приділяють належну увагу протипожежному захисту. Усі виявлені порушення можливо вчасно виправити і більше не повторювати. Безумовно дитяча безпека у таборах повинна бути на першому місці для кожного керівника закладу. 

Як повідомляв Житомир.info, 19 травня стали відомі результати проведених торгів по 7 із 8 лотів. Згідно оприлюднених результатів тендеру, департамент сім'ї, молоді та спорту Житомирської ОДА придбав 360 путівок до КП Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» та 477 путівок до Обласного санаторію радіаційного захисту для дорослого і дитячого населення (смт Кам'яний Брід Баранівського району) на загальну суму 3 млн. 251,7 тис. грн. Таким чином вартість однієї путівки (перебування однієї дитини в оздоровчому закладі протягом зміни у 21 календарний день) склала 3885 грн.

Фото прес-служби управління ДСНС у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі