Політика

Віце-спікер Верховної Ради та голова ГО «Самопоміч» у Житомирі обговорили необґрунтованість тарифів

25 May 2015, 17:40

Про необґрунтованість тарифів і складнощі в отриманні субсидії говорила у Житомирі віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд. Вона впевнена: саме ці проблеми сьогодні чи не найбільше турбують українців.

«Найбільше, що цікавить Україну і українців - це тарифи. Сьогодні для Верховної Ради це також є одна із найбільш болючих проблем. І фракція «Самопоміч» докладає великих зусиль для того, аби довести обґрунтованість тарифів і за можливості знизити їх. Ми розуміємо складність нарахування субсидій. Складність є в тому, що нема чітких критеріїв, коли такі субсидії можуть бути нараховані, або не можуть бути нараховані. І в результаті люди розгублені, люди не можуть спокійно і впевнено заповнювати ці анкети, оскільки бояться, що неправильно вказана інформація може для них мати негативні наслідки не лише на нарахування субсидій, але й вимогу певного відшкодування. Це ж недопрацювання Уряду. Якщо людина заповнює будь-яку анкету, вона повинна бути впевнена, що за умов, якщо вона вкаже правильну, достовірну інформацію, вона повинна очікувати, що точно за цими критеріями їй будуть нараховані субсидії», - переконана віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд.

Не з чуток про ці проблеми знає голова громадського об'єднання «Самопоміч» у Житомирі Наталія Чиж. Представники «Самопомочі» постійно проводять для житомирян консультації. Однак Наталія Чиж впевнена: головна проблема полягає в тому, що чиновники не розуміють проблем простих людей.

«Ми можемо роз’яснювальну роботу провести і сказати, де, в яку клітинку, що вписати, але ми не можемо зайти в кожну сім'ю і знати, які у них є витрати і які в них є надходження. Тому саме є проблема достовірності вказаної інформації в декларації. Вони бояться цієї цифри. Там є запитання: скільки було прибутку в сім'ї та те, що перевищує 50 тисяч гривень? Як зібрати ці чеки? Що людина має там написати, бабуся, яка взагалі на цьому нічого не розуміється? Скільки вона витратила, і хто з нас, яка сім'я збирає чеки? Тому це є така розмита інформація і тоді можна застосувати усе, що завгодно. Будь-які санкції. Наші люди вони незахищені в нашій державі. То нехай Уряд до нас приїжджає на наші місця і з нами поживе тиждень-два-три, ми поводимо по наших людях і покажемо, як вони живуть і як можна прожити по цим тарифам, по лікам, по всьому. Дійсно є такий соціальний геноцид. Це те, про що ми заявляємо», - каже голова громадського об'єднання «Самопоміч» у Житомирі Наталія Чиж.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі