Економіка

Житомирські лісівники поїхали до Німеччини у вишиванках

26 May 2015, 09:39

Житомирській лісівники відвідали Німеччину, щоб перейняти європейський досвід у галузі дерево переробки та представити інвестиційний потенціал Житомирщини на міжнародній лісотехнічній виставці «LIGNA 2015» в Ганновері.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Житомирські лісівники на чолі з начальником обласного управління лісового та мисливського господарства Андрієм Курінським в складі української делегації впродовж 4 днів вивчали досвід деревопереробки німецьких колег.

Чільне місце в програмі перебування в Німеччині зайняла участь у міжнародній лісотехнічній виставці «LIGNA 2015» в Ганновері. Це найбільша європейська виставка обладнання, інструменту і матеріалів для лісового господарства, деревообробної та меблевої промисловостей, яку організовують раз на два роки. Серед відвідувачів заходу – лідери виробництва, фахівці, розробники, дослідники та вчені, які з’їхалися до Ганновера, щоб ознайомитися з передовими досягненнями галузі.

Цьогоріч вперше в ході цього заходу було проведено День України, організатором якого став Національний лісотехнічний університет України за підтримки Державного агентства лісових ресурсів України.

На одному з виставкових стендів розмістили і презентаційні матеріали про Житомирщину, щоб донести до гостей форуму, що наша область - це привабливий  для інвесторів регіон, який має величезний сировинний, інтелектуальний та людський потенціал.

Окрім огляду виставкових експонатів лісівники відвідали і ряд деревообробних підприємств, де мали можливість ознайомитися з організацією робіт з виготовлення паркету, євро піддонів та соснового щита тощо. Подивилися обладнання для виготовлення меблів та сушильне господарство.

Та найбільше житомиряни придивлялися до обладнання для переробки відходів. Адже ми здебільшого ту ж тирсу продаємо за безцінь, а той, хто має відповідне устаткування - переробляє її і добре на цьому заробляє. А якщо відходи переробляти відразу там, де вони з’являються, то можна ще зекономити, не витрачаючись на штабелювання, перевезення та зберігання.

«Мабуть, не варто і говорити, що дуже багато чому ми маємо вчитися у наших європейських колег: і організації безвідходної переробки, і культурі виробництва, і впровадженню енергозберігаючих технологій… Проте, коли колеги один за одним зітхали, щось на кшталт «ой як же нам до цього всього ще далеко» - я переконувався, що аби не просто вижити, а влитися в європейську сім'ю, ми мусимо і мислити, і діяти по-новому. Ми мусимо відмовлятися від усього неефективного, мусимо переобладнуватися, мусимо економити. Звісно, для цього потрібне наше бажання та розуміння і підтримка держави», - поділився враженнями Андрій Курінський.

Фото прес-служби ЖОУЛМГ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі