Події

У Житомирській області ще один дезертир «заробив» більше року у дисциплінарному батальйоні

26 May 2015, 10:47

Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону 25 травня 2015 року підтримано державне обвинувачення під час розгляду Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області кримінального провадження за обвинуваченням військовослужбовця, призваного за мобілізацією, на особливий період солдата Ф. у вчиненні злочину, передбаченого ст. 407 ч. 3 Кримінального кодексу України.

Про це Житомир.info повідомив прокурор Військової прокуратури Житомирського гарнізону, лейтенант юстиції Дмитро Молот.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Ф. був призваний на військову службу під час мобілізації, на особливий період Городецько-Ярмолинецьким ОРВК Хмельницької області та направлений для проходження військової служби у військову частину А3091.

У березні 2015 року Ф. самовільно залишив місце несення служби та був відсутній у військовій частині понад 1 місяць.

25 травня 2015 року вироком Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області Ф. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 407 ч. 3 Кримінального кодексу України (самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин тривалістю понад один місяць.

Згідно з позицією державного обвинувача, з урахуванням особи підсудного, йому призначено покарання у виді 1 року 4 місяців тримання у дисциплінарному батальйоні.

Як повідомляв Житомир.info, 15 травня цього року Бердичівський міськрайонний суд виніс вирок військовослужбовцю з Олевського району, батькові двох дітей, який у вересні 2014 року самовільно залишив військову частину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі