Політика

У Житомирі представники «Самопомочі» обговорювали з громадою проблеми військових

26 May 2015, 13:36

Про те, як вирішити проблеми, з якими стикаються військовослужбовці, говорили представники від «Самопомочі» під час зустрічі з громадою у Житомирському військовому інституті імені Корольова.

Кожен міг поставити запитання віце-спікеру Верховної Ради України Оксані Сироїд, і ці питання переважно стосувалися житла для військових та проблем з оформленням статусу учасника АТО.

«Ті військові, які обрали це як свою професію, вони повинні отримувати винагороду, як за професію. А то виходить, у нас військовослужбовці як раби. Вони прив’язані до цих гуртожитків, до гарнізонних містечок. Тобто, вони не мають фактично свого. Вони як кріпосні. І ми повинні змінити цей підхід, цю ідеологію. Це є високий фах, особливо, якщо це є офіцерський склад. І вони повинні таку винагороду отримувати, щоб військовослужбовець міг собі спокійно купити житло. Щоб він не чекав, поки йому дадуть чи не дадуть подачку», - зазначила Віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд.

Досягнути результату можна, якщо ініціатива йтиме від громади, а при владі будуть правильні люди, вважає народний депутат від «Самопомочі» Павло Кишкар.

«Допоки ми не навчимося брати на себе відповідальність як інституція і нести відповідальність, я думаю, що пройде певний період часу. Але держава - це люди. Не потрібно ж нічого міняти. Функції є. Був би хороший міністр оборони, чи був би хороший начальник генштабу, воно б усе було сплановано правильно. Якість держави визначається все одно людьми. Їх треба шукати і наповнювати ці державні інституції. Я бачу, що доведеться бути міністром оборони після цього всього», - сказав народний депутат України Павло Кишкар.

Голова громадського об'єднання «Самопоміч» у Житомирі Наталія Чиж пообіцяла взяти під контроль усі проблеми, озвучені під час зустрічі,а ще закликала людей об’єднуватися задля результату.

«Також у нас працює юридична приймальня. Юрист-фахівець консультує хлопців, які повернулись з АТО для отримання статусу учасника бойових дій. 47-03-01 - будь ласка, звертайтеся, він надає юридичну допомогу. Якщо ми будемо об'єднуватися і разом вносити ці пропозиції і зміни, то реально щось буде відбуватися», - звернулася до присутніх голова громадського об'єднання «Самопоміч» у Житомирі Наталія Чиж.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі