Суспільство

Житомирські бійці з передової кажуть, що найманці продовжують накопичувати техніку

27 May 2015, 14:09

Біля Донецького летовища, доповідають українські розвідники, бойовики намагалися за допомогою вогню та техніки відкинути урядові сили і розширити таким чином підконтрольну територію.

Лише за останні дні таких спроб було кілька, йдеться в сюжеті ТСН.

Батальйон 95-ї аеромобільної працює цілодобово. За словами спостерігачів та вартових, на північ від Донецька, насамперед, бойовики очевидно, що запланували розширити власний окупаційний ареал існування.

«Чуємо! Тут у нас недалеко є залізнична станція Ясинувата, і як приходять вагони. Ми чуємо, що саме із залізничної станції по трасі відбувається, до півночі триває розвантаження техніки», - розповідає боєць 95-ї аеромобільної бригади "Старий".

Розвідка такі спостереження лише підтверджує. Військові аналітики кажуть про 120 російських танків, переважно Т-72, які бойовики тепер зосередили у Петровському та Кіровському районах Донецька.

Командир батальйону зізнається, що такого настрою, що противника можна і шапками закидати, немає. Але "Старий" упевнений, що десант у разі загострення ситуації або ж навіть наступу бойовиків не підведе.

Водночас, про десятки мільйонів гривень, що їх державна влада нібито виділила на будівництво шалено надійних фортифікаційних споруд, тут лише чули, адже міцного бетону не бачили в очі.

Будують усе воїни власними руками та запевняють, що йти з позицій готові лише в південному напрямку на Донецьк, а далі - до державного кордону.

Відео ТСН

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі