Влада

Як Сергій Сухомлин разом з житомирськими вчителями вимагали грошей під Міністерством

28 May 2015, 15:40

Житомирські вчителі, об'єднавшись разом, поїхали до Міністерства освіти вимагати виплату своїх зарплат та відпускних.

320 освітян під стінами Міністерства з гаслами та транспарантами "Виходьте до людей", "Вас чекають вчителі" вимагали зустрічі з Сергієм Квітом.

За півгодини до вчителів таки вийшов заступник Міністра освіти та науки, керівник апарату Олег Дерев'янко. Чоловік вмовив освітян не йти до Кабміну і залишатися на території Міністерства освіти. Він пообіцяв, що на засіданні Кабінету Міністрів, яке проходило одночасно, їх питання точно вирішиться, і попросив чекати. Вчителька ЗОШ№1 Олена Мосійчук впевнена, що саме їх приїзд змусить Уряд прийняти вірне рішення, і у подальшому всі виплати працівникам освітньої сфери платитимуть вчасно.

"Ми ж ходимо на роботу і вчасно приходимо. Учні до нас приходять, ми не прогулюємо роботу. Тому, будь ласка, якось уже також оплачуйте, хоч це копійки, і за ці гроші сьогодні не виживеш".

"Ми не хочемо бути приниженими і ми не будемо з цим миритися. Перший крок  - такий спокійний, поки що хочемо показати свої проблеми, і що вони є. Будемо думати далі, мовчати не будемо".

"Зупинятися просто неможливо, тому, що потрібно жити, потрібно виховувати дітей", - кажуть вчителі.

Від початку виникнення проблемного питання, а це ще з січня місяця, ним опікувався перший заступник міського голови Сергій Сухомлин. Численні зустрічі з Міністром освіти Сергієм Квітом, переговори телефоном та листи, не дали бажаного результату. Також вплинути на позитивне вирішення ситуації допомагали Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко та голова комітету ВР Лілія Гриневич. Підтримку у вигляді підписів у звернені до Арсенія Яценюка надали і депутати Верховної ради.

"Робота вчителів не полягає у тому, щоб приїжджати під Міністерство, вимагати свою зарплату, вчителі повинні навчати дітей. Але якщо така кількість звернень та листів ні до чого не призводить, постійні поїздки до Міністерства та під Кабімін не дають результату, то іншого виходу немає, як приїхати та спробувати достукатись з плакатами та дзвониками до тих людей, які на своїй посаді повинні відповідати за вчасно видану зарплату".

Поки освітяни Житомира чекали на рішення у актовій залі Міносвіти, у Кабміні шукали гроші для того, аби задовольнити вимоги освітян, адже це проблема не тільки житомирського регіону.

"Зараз вже повідомили, що департамент фінансів Міністерства у себе стягне 196 млн. грн. Також Міністерство фінансів розглядає суму у розмірі близько 400 млн. грн.., яка піде на виплату зарплати вчителям. Загальна потреба всієї України 1 млрд. 400 тис. грн..".

Міністр Сергій Квіт до житомирських вчителів так і не приїхав, його заступник по закінченню засідання Кабінету Міністрів повідомив, що 2-3 червня всі, хто за планом йдуть у відпустку, отримають зарплату і відпускні. 

Прес-служба Сергія Сухомлина 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі