Влада

Облрада схвалила перспективний план формування територій громад Житомирської області

28 May 2015, 14:46

На сесії Житомирської обласної ради 28 травня депутати підтримали перспективний план формування територій громад Житомирської області.

«За» відповідне рішення проголосував 61 депутат із 82 присутніх у залі.

Не голосували 15, утрималися шестеро.

Як доповів заступник голови Житомирської облдержадміністрації – керівник апарату, депутат обласної ради Вячеслав Поліщук, підготовлений перспективний план передбачає 39 об’єднань територіальних громад. Але на сьогодні є пропозиції від окремих громад по створенню 47 таких об’єднань.

«Хочу акцентувати увагу. Ми сьогодні не затверджуємо остаточний план, а лише перспективний. Цей план подаємо в Мінрегіонбуд, де він буде опрацьований. Я думаю, саме тоді відбуватиметься головне обговорення, вноситимуться зміни. Тобто, сьогодні ми маємо зробити лише перший крок. Нам треба поспішати, бо не виключена можливість, що область може залишитись без дотацій з державного бюджету», - сказав Поліщук.

Після двогодинного обговорення, під час якого депутати пропонували залучити експертів, провести слухання по селах і районах, доопрацювати план і тільки тоді приймати відповідне рішення, депутати приступили до голосування.

Голосували по кожному району окремо, затим відбулося остаточне голосування.

Під час обговорення перспективного плану громад Житомирського району голова облради Віталій Француз озвучив останню пропозицію: створення 4 громад з центрами у Житомирі та селах Тетерівка, Сінгури і Станишівка. Така пропозиція була схвалена депутатами: за проголосували 60 із 82.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області після добровільного об’єднання територіальних громад має залишитися 4 райони.

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі