Місто

На сесії Житомирської міськради говорили про концепцію транспортної системи та компанію-перевізника з Луганська

29 May 2015, 17:59

На другому пленарному засіданні сесії міської ради, яке відбулось 29 травня, обговорили концепцію розвитку транспортної системи Житомира. За словами заступника мера Євгенія Демчика, під час розробки концепції основним пріоритетом було розширення окремих тролейбусних маршрутів.

«Безперечно, акцент саме ставився на підтримку нашого комунального транспорту, як соціального, зручного, комфортного для житомирян та гостей міста. Тому головним завданням залишається на сьогодні розширення тролейбусної мережі міста, розроблення нових графіків роботи тролейбусів, особливо, у вечірній час і, особливо, стабільної роботи», - розповів Євгеній Демчик.

Депутати міськради поцікавились у заступнику мера про «Луганську автотранспортну компанію 0777», на яку, нібито, має вплив міністр транспорту, так званої «ЛНР», і яка подала заявку на участь у конкурсі на надання послуг пасажирських перевезень у Житомирі.

«Прошу вас прокоментувати ситуацію про те, що в місто хочуть зайти представники «ЛНР», на наші маршрути. Тобто дайте відповідь як фахівець в цьому питанні. Як таке може бути, що люди, які воюють проти України, сьогодні хочуть збирати тут гроші для того, щоб підтримувати війну на сході», - запитав депутат міської ради Юрій Ткаченко.

За словами Євгенія Демчика, згідно чинного законодавства міська рада не могла відмовити у прийомі документів на конкурс, але якщо компанія не пройде перевірку, її можуть не допустити до конкурсу.

«Десь біля двох компаній саме з Луганська подали заявки на участь у конкурсі. Але організатор сьогодні працює по збору документів по поданим заявкам, підтвердження саме, де є технічна база, скільки працівників, де працює, де сплачує кошти. Вони сьогодні, ці перевізники, надають інформацію, вона збирається. Буде це виноситись на розгляд конкурсного комітету: або підтвердження цих умов, або недопущення тих учасників, у кого є порушення», - каже заступник Житомирського міського голови Євгеній Демчик.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі