Місто

Міліція зацікавилась учасниками групи «Модный приговор Житомир», які цькують підлітків

9 June 2015, 17:35

 Хлопці, які вважають себе борцями за моральність і здоровий спосіб життя, взялися перевиховувати житомирську молодь. Методи у них своєрідні: кілька хлопців знімають відео так званих «виховних бесід» з тими, хто на їх думку веде аморальний спосіб життя. Ролики викладають у закриту групу «Модный приговор Житомир и область» соцсережі «Вконтакті».

У цій же спільноті є інструкція, як можна «зливати» адміністраторам групи людей, поведінку яких хтось вважає ганебною. Далі їх беруться перевиховувати: в хід йде психологічний тиск, нецензурна лайка, а іноді й кулаки.

Житомирянин, який 15 років тому входив до подібної спільноти, ділиться власним досвідом і каже: такі витівки можуть мати дуже серйозні наслідки, тож закликає активістів діяти виключно в межах закону.

«Ні до чого доброго це не приведе. Це триватиме, доки хтось не загине. Попадеться якийсь хлопчик зі слабеньким серцем чи дівчинка заступиться, яка теж може потрапити під роздачу і це буде сумно. Скажу на своєму досвіді, 15 років тому наслідок було такий - вбили людину. Була бійка, вбили людину. Люди відсиділи термін за це. Людина коли вже потрапляє за грати, у неї вже відключаються будь-які думки, будь-яка ідеологія, ідеї, які так затуманювали спочатку», - каже Олександр.

Відеоролики зі спільноти потрапили до правоохоронців. Наразі міліція з’ясовує імена кривдників, які фігурували у роликах.

«Однозначно, судячи по змісту відео це протиправні діяння. На сьогоднішній день правоохоронці вивчають відеоматеріали і визначаються з остаточною правовою кваліфікацією. За ці протиправні діяння однозначно є кримінальна відповідальність», - каже співробітник прес-служби УМВС України в Житомирській області Ольга Номерчук.

Також у міліції з’ясовують імена потерпілих. Людей, які стали жертвами таких дій, просять не замовчувати ці факти і звертатися до правоохоронців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі