Суспільство

У Житомирському районі дочці загиблого «кіборга» вручили орден її батька

20 June 2015, 18:35

 Пам'ятну дошку честь загиблого в АТО військовослужбовця 90-го окремого десантного-штурмового батальйону 81-ї десантно-штурмової бригади Володимира Гнатюка відкрили 20 червня у Житомирському районі. Її встановили у день його 35-річчя в смт Озерне, на фасаді будівлі школи, де навчався Володимир Гнатюк.

«Сьогодні моєму синові виповнюється 35 років і це приурочено до його ювілею. Волонтери запропонували зробити дошку в тій школі, де він вчився. Я дуже вдячна всім, хто в цьому бере участь, хто пам'ятає його і співчуває в цьому горі», - каже мама військовослужбовця Тетяна Гнатюк.

34-річний «кіборг» з позивним «Фотограф» загинув 26 лютого в селищі Водяне Ясинуватського району Донецької області під час мінометного обстрілу. Указом президента Володимира Гнатюка нагородили посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Нагороду вручили його 6-річній дочці.

«Зараз найважчий період. Хочеться, щоб люди, які з ним жили, служили, школярі, щоб його не забували. У першу чергу це великий знак для дитини, що її тато – герой, всі будуть його пам’ятати і знати», - зазначила дружина бійця Ольга Гнатюк.

Вшанувати пам’ять бійця зійшлося більше сотні людей, прийшли і його бойові побратими.

«Це професіонал своєї справи. Він дуже полюбляв зброю, він вмів нею користуватися і намагався передати всі свої навики бійцям свого взводу. Це дуже гарна людина, професіонал і як завжди в першу чергу найкращі йдуть від нас», - згадує товариша командир розвідувального взводу 90-го окремого аеромобільного батальйону Володимир Костів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі