Місто

На мітингу біля пам’ятника «Жертвам фашизму» у Житомирі пом’янули загиблих у роки війни

22 June 2015, 13:27

22 червня у Житомирській області відзначили День скорботи і пам’яті жертв війни в Україні. У Житомирі, як і в районах області, громадськість та влада вшанували пам'ять загиблих в роки війни покладанням квітів та скорботними мітингами.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Під час мітингу біля Пам’ятного знаку «Жертвам фашизму» на Богунії у Житомирі слова скорботи висловили заступник мера Житомира Олександр Бочковський та заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

«Героїчні вчинки переможців, страждання людей в умовах окупації, полоні, тяжке післявоєнне життя солдатів, які стали інвалідами, ми не маємо права забути. Сьогодні душі полеглих Героїв дивляться на нас з неба і благають про мир, примирення, любов та порозуміння між людьми, незалежно від політичних уподобань, громадянства і національності. Вічна пам’ять загиблим. Честь і слава живим героям», – сказав під час мітингу Ярослав Лагута.

Також про свою нелегку долю згадали голова міської ради ветеранів Анатолій Терещов та колишній в’язень концтабору «Майданек» Франц Бржезицький. Ветерани розповіли про свій нелегкий шлях на воєнних фронтах та закликали берегти і шанувати Україну.

Фото прес-служби Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі