Події

У Житомирській області почастішали випадки зникнення дітей

24 June 2015, 09:42

З настанням літніх канікул у Житомирській області до міліції все частіше надходять звернення про зникнення дітей. Таку тенденцію відзначають правоохоронці.

«За минулий тиждень в розшуку перебувало близько 10-ти дітей», – каже т.в.о начальника кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Житомирській області Наталія Гончарук .

У більшості випадків діти йдуть з дому посварившись з батьками або, шукаючи нових пригод. Практично усіх зниклих дітей знаходять упродовж доби. Кілька днів знадобилося правоохоронцям для пошуків 9-класника Сергія Кириченка, який зник 29 травня та 14-річної Вікторії Лошак, яка пішла з дому 13 червня.

«Дівчинка близько 5-ти днів не була вдома, не було про неї інформації. Тоді був орієнтований весь особовий склад, відпрацьовувалося місто Житомир, розміщена інформація була в інтернет-мережі. Дитину знайшли. Вона бродила Житомиром, добрі люди їі запросили до себе, вона у них переночувала і коли вони побачили цю інформацію, зателефонували 102, приїхали працівники міліції, дитину було повернуто батькам. Як встановилося у подальшому, був конфлікт у сім'ї, вона вважала, що вона – лишня, що не вистачило їй батьківської уваги і от вона пішла. Та ж сама ситуація з хлопчиком. Він раніше залишав місце проживання. У працівників міліції вже була інформація, де він може бути і по гарячих слідах його повернули», – розповідає Наталія Гончарук.

Щоб уникнути подібних проблем батькам правоохоронці рекомендують частіше спілкуватися зі своїми дітьми, аби знати, де вони проводять вільний час, слідкувати за їх сторінками у соцмережах, а у разі зникнення не зволікаючи телефонувати в міліцію.

З початку року до правоохоронців надходило близько сотні звернень щодо пошуку дітей. Нині зниклими вважається 17-річний студент Максим Верещак, а також Віка Войцехівська, яка зникла у 2005-му році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі