Влада

Громадська рада при облдержадміністрації хоче, аби Житомир мав українське обличчя

24 June 2015, 12:09

Громадська рада при облдержадміністрації хоче, аби Житомир як українське місто мав українське обличчя.

Про це мова йшла 23 червня на засіданні громадської гуманітарної ради при Житомирській облдержадміністрації, – повідомляє прес-служба ОДА.

«Членами ради одноголосно прийнято рішення створити комісію при гуманітарній раді з питань функціонування та подальшого впровадження української мови як державної. До її складу увійдуть члени гуманітарної ради, а також будуть долучені фахівці та експерти з розвитку державної мови», – йдеться у повідомленні.

Завідувач кафедри української мови Житомирського державного університету імені І. Франка Віктор Мойсієнко зазначив, що головна мета діяльності цієї комісії – впровадження державної української мови в усі сфери життєдіяльності міста й області.

На першому засіданні планують затвердити голову комісії та її членів, а також обговорити проблемні питання і подальший план дій.

Функціонування української мови в Житомирі та області потребує уваги як громадськості, так і окремих організацій.

Члени комісії планують зустрітися з працівниками комунального підприємства «Реклама» і поговорити про національну специфіку при виборі назв для різноманітних об’єктів та установ, оскільки на сьогодні на території міста і області дуже широко використовуються інші мови, зокрема російська та англійська.

На думку членів гуманітарної ради, потрібно посилити увагу до функціонування української мови в державних установах та засобах масової комунікації, тому що Житомир як українське місто повинен мати українське обличчя.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі