Культура

Сезон у Житомирському академічному театрі закриється прем’єрою вистави

24 June 2015, 13:10

Про результати старого та плани на новий театральний сезон розповіли 23 червня на прес-конференції у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги.

Керівники театру розповідають: попри складну ситуацію в державі, 71-й театральний сезон показав неочікувано добрі результати.

«Незважаючи на те, що через військові події, події на Донбасі, різко змінювався наш репертуар, при цьому ми перевиконали план і закінчуємо півріччя з прекрасними фінансовими показниками», – розповідає генеральний директор театру Наталія Ростова.

Художній керівник Наталія Тімошкіна додає: через скрутне матеріальне становище вісім акторів переїхали працювати до інших країн, тож новий театральний сезон розпочнуть з новими акторами.

«В цьому році дуже багато акторів, артистів пішли від нас. Це пов’язано з якимись фінансовими труднощами, і складно було утримати репертуар і не втратити жодної вистави, але ми вийшли з ситуації, і сподіваюсь, що наступний театральний сезон ми відкриємо з оновленим штатом», – розповідає Наталія Тімошкіна.

Журналістам також розповіли про нові вистави, зокрема про театральну постановку Петра Авраменка, прем’єра якої відбудеться – 26-27 червня о 19.00.

«Вистава за п’єсою Григорія Горіна «Чума на ваші дві родини» має назву в нашій інтерпретації «Любов та ненависть у Вероні». Це ніби продовження вічної проблеми, вічної боротьби всім відомого твору «Ромео і Джульєтта», але продовження, яке ми інтерпретуємо у своєму варіанті і сподіваємося, що воно сподобається глядачу», – каже режисер театру Петро Авраменко

Актори впевнені, попри усі труднощі новий театральний сезон буде не менш вдалим ніж попередній, та запрошують усіх театралів на закриття 71-готеатрального сезону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі