Місто

Житомирські підприємці протестували проти «драконівського» законопроекту

24 June 2015, 13:46

Близько сотні приватних підприємців зібрались на майдані Корольова біля облдержадміністрації у середу 24 червня. Організатори протестної акції розповідають: представники малого та середнього бізнесу прийшли, аби висловити незгоду з обов'язковим введенням касових апаратів. Підприємці переконані, якщо у Верховній Раді приймуть закон «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», то таким чином депутати знищать малий бізнес у державі.

«Сьогодні люди прийшли сказати, що якщо цей закон набуде чинності навіть з 1 січня, він нам не дає можливості розвиватися, дрібним підприємцям. Очевидно може бути потрібен цей закон, але не в такому вигляді. Він - драконівський, він не дає розвиватися дрібним підприємцям. За фактом держава помітила, що ці люди в змозі навіть армії допомогти: одягнути, взути, нагодувати, я вже не кажу про зброю і боєприпаси, звичайно, ми цим не можемо забезпечити. Якби була така можливість, може ми б і це робили. Очевидно держава вирішила, що у нас є якісь запаси. Де вони ці запаси? Ідея нашого протесту полягає саме в цьому, що цю категорію підприємців хочуть просто «покласти» остаточно. І все», – переконаний приватний підприємець, співорганізатор акції протесту Валерій Арушанян.

Підприємці кажуть, вже проводили подібні акції протесту в Києві біля Адміністрації президента та біля Верховної Ради, втім безрезультатно. Наразі підприємці вирішили доручити голові облдержадміністрації передати їх вимоги президенту.

«Ми сьогодні хочемо звернутися до представника президента в Житомирській області, до голови Житомирської обласної державної адміністрації, для того щоб він наші вимоги довів до президента. Очевидно потрібно щоб люди такого рівня доводили до президента, бо на акції протесту під АП зібралося міліції та представників силового блоку більше ніж самих протестуючих. І тому сьогодні ми знайшли час, пару годин, щоб прийти до голови адміністрації», – каже Валерій Арушанян.

На мітинг прийшли народні депутати Борислав Розенблат та Вадим Кривенко. Вони спробували пояснити підприємцям, що введення касових апаратів буде відтерміновано. Втім представники малого бізнесу сприйняли аргументи депутатів доволі скептично.

«Ми не можемо сьогодні жити в країні, яка сьогодні дійсно воює, яка сьогодні намагається йти європейським шляхом, і робити так, щоб все дійсно було безконтрольним. Тому можете на нас ображатись, можете не ображатись, ми вводимо закон 1088. Ми робимо відтермінування введення касових апаратів до 1-го січня, але ми зробимо таким чином, щоб всі люди, які працюють в цій країні, вони будуть платити податки. Це наша принципова позиція», – переконував підприємців народний депутат України Борислав Розенблат.

Після нетривалої суперечки та декількох виступів організатори протестної акції занесли звернення, підписане підприємцями, голові житомирської ОДА Сергію Машковському.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі