Місто

Житомирський аеропорт готується до відкриття – запускали пробний Боїнг

24 June 2015, 16:20

 Боїнг 737 авіакомпанії YanAir у суботу, 20 червня, близько півгодини парив у небі над Житомиром.

Жителі мікрорайонів Польова та Мар'янівка бачили на власні очі пасажирський лайнер. Користувачі соціальних мереж викладали фотографії віражів авіалайнеру та обговорювали можливі причини його прильоту у Житомир.

Сергій Сухомлин розповідає: це був перший технічний обліт житомирського летовища, яке готується до відкриття.

«Багато житомирян бачили проліт Боїнгу, частина житомирян подумала, що у нас нарешті відкрився аеропорт. Поки він не відкрився. Я думаю, що ця приємна подія у нас відбудеться найближчим часом. На даний момент компанія YanAir перевіряла роботу технічних приладів по наведенню, тобто роботу по взаємодії літака та аеродрому. Це був технічний обліт, було перевірено аеродромне обладнання», - пояснив перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин.

На сьогодні в Житомирському аеропорту закінчуються внутрішні ремонтні роботи, залишилось привести у порядок територію та злітну смугу. Для цього всі передумови виконано – констатує Сергій Сухомлин.

24 квітня міський аеродром отримав свідоцтво про реєстрацію, яке засвідчує, що його внесено до Державного реєстру аеродромів цивільної авіації України. Як раніше повідомлялось, спочатку з Житомира авіалайнери компанії YanAir здійснюватимуть рейси по України, а згодом, після отримання відповідного сертифікату, будуть і міжнародні рейси.

Прес-служба Сергія Сухомлина

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі