Україна

Європейський союз просить надати Донбасу спецстатус

24 June 2015, 17:39

Європейський союз в коментарі "Європейській правді" підтвердив, що звертається до української сторони з пропозицією надати Донбасу особливий статус, не чекаючи, доки бойовики та РФ виконають перші пункти мінських домовленостей.

Про це йдеться коментарі ЄС щодо статті  про нову позицію ЄС  щодо мінського врегулювання. Текст коментаря, підготовленого Брюсселем, надіслало в редакцію представництво ЄС в Україні, йдеться в редакційній колонці Сергія Сидоренко.

Нагадаємо, в матеріалі повідомлялася, що єврокомісар Йоганес Ган під час візиту до Києва переконував українську владу надати Донбасу особливий статус якнайшвидше – не чекаючи, поки РФ та підконтрольні Росії бойовики виконають свою частину Мінських домовленостей.

Євросоюз у своєму коментарі відповіді визнав, що під час двосторонніх зустрічей спонукає сторони до "дій з метою вирішення конфлікту".

В ЄС наполягають, що мають право для звернень на адресу України про швидше надання Донбасу особливого статусу.

"Стаття 11 Комплексу заходів зазначає згоду на проведення до кінця 2015 року конституційної реформи в Україні, яка має включати ухвалення постійного законодавства щодо особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей", йдеться у коментарі ЄС.

Насправді ж мінські домовленості передбачають, що цей пункт може бути реалізовано тільки після виконання перших кроків – зокрема, припинення вогню та відведення озброєнь, а також після виборів на Донбасі

Про те, що навіть пункти не виконані бойовиками, в ЄС воліють не згадувати, натомість – наводять чіткі часові рамки надання Донбасу спецстатусу.

Європейська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі