Політика

Житомирські підприємці розповіли нардепам про негативні наслідки введення РРО та електронного адміністрування ПДВ

26 June 2015, 15:18

Про запровадження електронного адміністрування ПДВ та реєстрування розрахункових операцій говорили за круглим столом у Житомирі.

Член комітету з питань податкової та митної політики, народний депутат України Тетяна Острікова каже: щодо проектів законів, які стосуються діяльності малого та середнього бізнесу слід радитися, в першу чергу, із самими підприємцями.

«Тому що «зверху», якщо ви дивились і знаєте, кажуть «все готово, все відпрацьовано, система протестована, все працює», і так далі. А від регіональних фіскальних служб нам надходить все ж таки неофіційна інформація про те, що все стане, все завалиться, і так далі»,- каже Тетяна Острікова.

Представники малого і середнього бізнесу та представники громадських об’єднань підприємців Житомирщини мали змогу висловити свою думку щодо нових законопроектів безпосередньо народним депутатам України.

Підприємці поскаржилися на програмне забезпечення електронної звітності та розповіли про прогалини у чинному законодавстві. Під час круглого столу до народних обранців звернулися і представники громадськості. Вони також кажуть, що місцева влада перешкоджає реалізації власної продукції представникам фермерських господарств.

“В той час коли у нас в державі йде стрімке падіння загального рівня добробуту, коли у людини на рахунку кожна копійчина, коли людина хоче купити якісний недорогий товар, їм це забороняють. Я хочу звернутися до вас, як до депутата Верховної Ради, займіться також проблемами цього мікробізнесу»,- каже голова ГО «Самооборона Житомирщини» Сергій Ткачук.

Лідер «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі Наталія Чиж розповідає: ситуацію вирішить створення соціальних та муніципальних ринків з прозорими умовами оренди та закликає продавців відкрито говорити про проблеми.

«У нас немає муніципальних ринків, вони приватні, і всі диктують свої правила. Ми сьогодні були біля Житнього ринку, розмовляли з громадою, просто пішли поспілкуватися. Ми таку дивну річ почули: там подвійна плата оренди. За 12 квадратних метрів вони сплачують 4 тисячі гривень. Половина йде готівкою, половина йде офіційно через квитанцію. Про що ми говоримо? То до тих пір, поки ми будемо всі замовчувати, ми будемо боятися, ніяких змін не буде», - каже Наталія Чиж.

Під час круглого столу підприємців переважно хвилювали зміни у законодавстві щодо адміністрування ПДВ та реєструванні розрахункових операцій, вони скаржаться: нововведення можуть викликати масове закриття бізнесу та корупцію. Наталія Чиж каже, що першочергова мета заходу: вислухати думку підприємців та донести її до центральних органів влади.

«Тому саме приїхали наші депутати з фракції «Самопоміч». Не для того, щоб відстоювати позицію впровадження РРО, а для того, щоб дослухатися думки, які є нагальні проблемні питання. Вони зараз поїдуть, повезуть це на комітети і будуть це все піднімати. Вони не приїхали вас агітувати за РРО, а почути», - наголошує Наталія Чиж.

Візит народних депутатів України від «Самопомочі» до Житомира був продуктивним. Під час спілкування з громадою депутати почули нарікання підприємців, що їх вводять в оману про податкові нововведення. Член комітету податкової і митної політики Верховної Ради України Тетяна Острікова озвучила скарги житомирських підприємців щодо податкового роз'яснення про ринки. Відсьогодні з бази фіскальної служби прибрали це роз'яснення.

«Ми таки домоглися цього. Більше на гарячій лінії не будуть говорити, що на ринку потрібне РРО», - повідомила Тетяна Острікова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі