Події

У Житомирській області працівники кримінально-виконавчої інспекції приховують повторні злочини неповнолітніх

26 June 2015, 17:43

 Прокуратурою Коростишівського району внесено начальнику управління Державної пенітенціарної служби України в області документ прокурорського реагування з вимогою усунути порушення законодавства у діяльності кримінально-виконавчої інспекції та притягнути до відповідальності винних осіб.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Перевіркою установлено, що працівники Коростишівської кримінально-виконавчої інспекції не здійснюють належним чином індивідуально-профілактичну та виховну роботу із неповнолітніми, які засуджені з іспитово-випробувальним терміном. Унаслідок цього, такі підлітки повторно вдаються до злочинної діяльності. Зокрема, два 17-річних жителі району, які засуджені за крадіжки майна, повторно вчинили нові злочини. Один з них скоїв 13 крадіжок чужого майна, поєднаних з проникненням у житло, що кваліфіковано за ч. 3 ст. 185 Кримінального Кодексу України. Наразі кримінальні провадження за даними фактами розслідувано та направлено для розгляду до суду. Характерно, що неповнолітніх до злочинів підштовхнув 19-річний чоловік, який також перебував на обліку у цьому ж КВІ», - інформує прокуратура.

Також встановлено, що працівники інспекції умисно приховують повторні злочини, вчинені неповнолітніми, не вносять їх до звітності, що не відображає реальну криміногенну ситуацію в районі. Крім того, працівники КВІ, порушуючи Інструкцію, викликають засуджених неповнолітніх до інспекції без батьків або особи, яка їх замінює, що підтверджено документами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі