Україна

Росія будуватиме двоколійну електрифіковану залізницю в обхід України

30 June 2015, 10:41

ВАТ "Российская железная дорога" і Міноборони РФ підписали договір про будівництво двоколійної електрифікованої залізниці в обхід України на ділянці Журавка (Воронежська область) - Міллерово (Ростовська область).

"25 червня ВАТ "РЖД" як замовник і Міноборони РФ в якості виконавця підписали договір про виконання окремих видів робіт, пов'язаних з будівництвом двоколійної електрифікованої залізниці на ділянці Журавка - Міллерово в обхід України", - сказав співрозмовник агентства.

"Йдеться про виконання робіт зі зведення земляного полотна на ділянці з 11 по 31-й км", - уточнив він.

За його словами, договір підписали: з боку "РЖД" - директор з комплексної реконструкції залізниць і будівництва об'єктів залізничного транспорту Олександр Бутко, з боку Міноборони РФ - начальник Головного управління залізничних військ генерал-лейтенант Олег Косенков.

Нагадаємо, Росія ухвалила рішення з 2015 року почати реконструкцію та будівництво залізничних колій в обхід території України, вартість проекту становить 55 млрд рублів, розповів в листопаді федеральний чиновник, який брав участь в обговоренні проекту.

За його словами, фінансування буде надаватися рівномірними траншами протягом трьох найближчих років.

Військові добудують залізницю між Воронезькою та Ростовською областями, що йде в обхід території України, наприкінці 2017 - на кілька місяців раніше, ніж планувалося, повідомило 6 травня джерело в Міноборони РФ.

Економічна правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі