Новини компаній

Останні новини розповіли про новий штучний інтелект який розумітиме жінок

30 June 2015, 12:39

Вчені з Росії вирішили зробити подарунок всім чоловікам планети і розробили штучний інтелект (ШІ), який зможе розуміти жіночу логіку, повідомляють останні новини http://gazeta.ua/. У порівнянні зі своїми попередниками він має значну перевагу, адже можливості цього винаходу набагато ширші. Він навіть зможе жартувати з жінками! Вчені запевняють, що у цієї розробки велике майбутнє і планують з її допомогою зробити людський побут ще комфортнішим.  

Вперше про розробку розповів Олег Варламов, професор  Московського технічного університету МАДІ. Він запевняє, що створена програма цілком здатна до прийняття самостійних рішень, а не лише працює за вказаними алгоритмами. Вона отримує данні і самостійно аналізує їх, тобто ШІ діє абсолютно логічно і може пристосовуватись до змінених умов.

У майбутньому така програма зможе стати дуже корисною для повсякденного життя. Якщо встановити її на робот-пилосос, то вона зможе керувати ним без допомоги людини , а також без будь-яких підказок справлятися з перешкодами. Розробники навіть пророкують, що зовсім скоро штучний інтелект з’явиться у кабінах літальних апаратів та салонах автомобілів. На даний момент програма вже з легкістю вирішує математичні завдання, розраховані на учнів 7-го класу. За словами Варламова, нова розробка ніяк не буде залежати від потужності комп’ютера, а тому жоден з користувачів не матиме жодних обмежень що до фінансів.

Основою для розробки інтелект став чоловічий тип логіки. Проте основна мета проекту – навчити його виражати емоції та наповнити елементами саме жіночої логіки. Це, у свою чергу, передбачає навчання вирішувати будь-які завдання на основі інтуїції. Найскладнішим завданням на разі залишається навчити програму жартувати та розуміти гумор.

Не так давно всесвітньо відомий фізик-теоретик Стівен Хокінг висунув свої припущення, що ШІ заволодіє світом уже в наступні 100 років. Він також говорить про неймовірно широкі можливості таких програм, які просто неможливо буде контролювати в майбутньому. Крім цього, його основною перевагою стане можливість еволюціонувати значно швидше ніж представники людства. Така складна тема вже не раз ставала приводом для дискусії серед багатьох вчених.

У майбутньому на основі даного інтелекту експерти МАДІ планують створити глобальну систему, яку буде постійно доповнюватись. Таку програму завжди можна буде взяти з собою, записавши на флешку, і використовувати у відповідних ситуаціях. 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі