Місто

Організатори пояснили, чому житомирянам не вдалося встановити рекорд з віджимання, спробують ще

30 June 2015, 17:29

Житомирянам так і не вдалося поставити рекорд з наймасовішого віджимання до Дня Молоді. Замість потрібних 5000 учасників зранку в суботу, 27 червня, на майдан Соборний прийшло менше п'яти сотень. Втім, організатори вважають акцію «Житомир жме рекорд» успішною, адже як мінімум, вдалося поставити рекорд міста. Побити його планують вже на День Житомира восени. А 8000 грн, які потрібні були для оплати фіксації рекорду передали волонтерам на потреби АТО.

Організатори акції відмовилися від «адмінресурсу», тому на майдані централізовано у добровільно-примусовому порядку не збирали школярів, студентів та вихованців спортшкіл і спортсменів, як це зазвичай роблять для проведення різних олімпійських свят. Втім, і серйозної рекламної кампанії теж не було, хоча вулицями роздали декілька тисяч флаєрів та запрошень. Тому результат виявився цілком очевидним. Навіть для реєстрації учасників з самого ранку на майдані Соборному поставили всього два намети, яких би точно не вистачило для запису потрібних 5000 учасників. Втім, звинувачувати у провалі організаторів теж не можна - житомиряни просто не звикли до подібного і зібрати людей на спортивну акцію зранку у вихідний день - завдання поки що саме по собі фантастичне. Особливо, без підтримки спортсменів.

Прийшли на майдан Соборний і чиновники. Щоправда віджимався лише перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин. А от заступник губернатора Ярослав Лагута та заступник мера Олександр Бочковський, як і директорка департаменту сім'ї, молоді та спорту Світлана Гресь лише спостерігали, мотивуючи це тим, що віджимання – не їх сильна сторона. Втім, Лагута, Бочковський та Гресь вже брали саму активну участь у двох велопробігах, які відбулися в Житомирі в травні, тому зараз «відпочивали».

«Дякую всім, хто долучився до нашого «жима», головною метою якого, було методом об'єднання, працювати на досягнення результату. Житомир ніколи не був активний соціально. Настав час це змінювати. В суботу ми побачили, що «незовсім» спортивному Житомирі, 500 мешканців, в суботу, о дев'ятій годині ранку, готові прийти повіджиматися і досягти цілі. Це і є нашою задачею - збільшення соціальної активності мешканців для розбудови і підняття рівня усвідомлення вислову «Разом-Сила»», – прокоментував захід на своїй сторінці в мережі Фейсбук один із організаторів Юрій Жуковський.

Як повідомляв Житомир.info, кілька сотень житомирян зібрались зранку на майдані Соборному в День молоді, 27 червня, щоб встановити рекорд України з наймасовішого віджимання. Організатори акції розповідають: очікували, що на акцію прийде дещо більше людей, втім повністю задоволені результатом.

Спортивний Житомир

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі