Економіка

У Житомирі заборгованість із виплати заробітної плати складає більше трьох мільйонів

1 July 2015, 09:46

У Житомирі заборгованість із виплати заробітної плати станом на 1 червня 2015 року складає 3,4 млн грн, минулого місяця борг дорівнював сумі у 3,6 млн грн.

Про це повідомляє головне управління статистики у Житомирській області.

«Сума заборгованості із виплати заробітної плати у Житомирській області упродовж поточного року зменшилася у порівнянні з початком року на 3,5 млн грн, або на 27,4%, і на 1 червня 2015 року склала 9,3 млн грн. При цьому обсяг невиплаченої заробітної плати становив 1,3% фонду оплати праці, нарахованого за травень поточного року. Частка області в сумі заборгованості регіонів України (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції), як і раніше, залишається незначною (менше 1%)», – йдеться у повідомленні.

Переважну більшість невиплачених коштів, а саме 7,0 млн грн, зосереджено на промислових підприємствах. Серед регіонів Житомирської області найбільшим боржником по зарплаті є місто Житомир із сумою заборгованості 3,4 млн грн.

На економічно активні підприємства області припало більше половини (53,6%) загального обсягу заборгованості, або 5,0 млн грн, ще 40,3%, або 3,7 млн грн – на суб’єкти господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом. Решту коштів (0,6 млн грн) не виплатили своїм працівникам підприємства, які призупинили діяльність у 2012-2014 роках.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області заборгованість із виплати зарплат зменшилась за місяць на 1,1 млн грн, і на 1 травня 2015 року склала 9,7 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі