Місто

У Житомирі відділення «Нової Пошти» заливає через проблему з каналізацією у п'ятиповерхівці

1 July 2015, 14:50

З вечора 30 червня відділення «Нової Пошти» на вулиці Черняховського заливає через проблеми з каналізацією у будинку. Працівникам відділення доводиться перекривати воду, щоб не залило посилки та техніку. Вони розповідають: заливати почало ще ввечері, але комунальники відмовилися їхати, мотивуючи це тим, що робочий день вже закінчився.

«Вчора близько сьомої вечора з каналізації почала текти вода. Через унітаз, по посилках, по всьому. У нас тут техніка, комп'ютери. Перше, що нам сказали, коли ми зателефонували на водоканал: ми працюємо до п'яти, чекайте завтрашнього дня, заявка прийнята, якщо ви не хочете чекати чергового сантехніка, ви можете викликати аварійну бригаду, це буде коштувати вам 600 гривень. Самі посилки не постраждали. Коли ми побачили воду, ми посилки відразу підняли на піддони, на стелажі, на будь-які узвишшя. Так само і техніку, на дошки. Тобто, техніка не постраждала. Але добре, що це був вечір, коли ми були тут, а якби це було вночі, воно могло б залити і техніку, і посилки. Сьогодні ми прийшли, нікого немає, ні сантехніків, нікого. Вода знову почала текти. Ми їм перетелефонували, вони сказали, що заявка прийнята, до вас вже приїжджали, все зробили. Ми їм говоримо: нічого не зроблено, тече вода. Вони прийшли, подивилися, зробили, через п'ять хвилин знову те ж саме. І це триває далі»,- розповідає працівник «Нової Пошти» Дмитро Анчуков.

Працівники ПП «АММОНН», яке обслуговує цей будинок, 1 липня близько години намагалися розібратися зі схемою каналізаційних труб і кілька разів їх чистили. Приблизно о дванадцятій вони пішли (з 12.00 до 13.00 – обідня перерва), пообіцявши повернутися з необхідним обладнанням.

Працівники приватного ЖЕКу кажуть: люди самі винні у регулярних проблемах з каналізацією, оскільки вкидають до унітазів залишки продуктів та побутові відходи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі