Політика

Депутати почули підприємців і знайшли компромісне рішення щодо касових апаратів, – Вадим Кривенко

1 July 2015, 15:11

Нововведення щодо обов’язкового використання касових апаратів будуть стосуватись тільки великого бізнесу.

Про це заявив народний депутат України Вадим Кривенко, коментуючи прийняття у Раді законопроекту 1088. Таким чином сьогодні депутати звільнили від обов’язкового застосування касових апаратів тих підприємців 2-ї та 3-ї групи, чиї прибутки не перевищують 1 мільйон гривень.

«Те, що у Верховній Раді проголосували за цей законопроект, свідчить про взаєморозуміння між владою та підприємцями. Ми чуємо людей, які були проти застосування касових апаратів для дрібних підприємців. Кілька днів тому спілкувались із житомирськими підприємцями. Дякуємо їм за їхню позицію. Малий та середній бізнес повинен розвиватись, і ми робимо усе для того, щоб це так і було», - коментує Вадим Кривенко.

Відтак обов’язкове застосування касових апаратів лишається для тих підприємців, які мають дохід більш ніж 1 мільйон гривень. Цим же законом передбачено спрощення системи касового обліку та зменшення штрафних санкцій за порушення касової дисципліни.

«Учора до пізньої ночі шукали компромісний варіант щодо застосування касових апаратів підприємцями. Зупинились на тому, що саме ті підприємці, у кого дохід  більше мільйона гривень, мають встановлювати касовий апарат. Сьогодні у нас є супермаркети, у яких кожен відділ – це окремий підприємець, який платить лише 200 гривень податку, у великих ресторанах кожен столик – окремий підприємець. Так не повинно бути. Разом із тим ми почули дрібних підприємців і знайшли компромісне рішення», - додає Вадим Кривенко.

За відповідний законопроект проголосували 248 народних депутатів.

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі