Місто

У Житомирі студентів, які приходять до військкомату підписувати обхідний лист, відправляють на медкомісію

1 July 2015, 17:30

Житомирські студенти-випускники стали заручниками мобілізації, – так вважає голова Студентської координаційної ради Житомира Олександр Шевчук. Він розповідає, що студентів, які закінчують і мають підписати обхідний лист, одразу ж відправляють проходити медогляд.

«До мене звернулися студенти, котрі прийшли підписати обхідні листи, щоб отримати диплом у своїх навчальних закладах. Замість того, щоб просто підписати обхідні листи, їх забрали на медичну комісію в обласний військкомат. Вони тут були вимушені проходити комісію, але потім у військкоматі зрозуміли, що вони неправі в випустили студентів.

Вони вимушені проходити ці комісії, що позбавляє їх можливості вступити у вищий навчальний заклад на 5-й курс або в новий навчальний заклад. Я вважаю цю позицію обласного військкомату неправильною, тому що вона не входить у положення наших студентів і я думаю, вона порушує цим законодавство», – каже голова Студентської координаційної ради Житомира.

В обласному військкоматі роз’яснити журналістам ситуацію відмовились, щоб отримати відповідь порадили звертатися із запитом через прес-службу. А от у Житомирській облдержадміністрації вважають, що студентам не варто хвилюватися, адже проходження медкомісії не означає, що людину призивають на строкову слубжу:

«Вчора був останній день, закінчився призов на строкову військову службу. Якщо студенти отримують повістки, то це не означає, що вони потраплять на строкову військову службу. Вручення повісток або запрошення до військкоматів здійснюється для того, щоб уточнити соціально-демографічні показники, або, можливо, проходження медичних комісій. Це не означає, що вони підуть одразу на строкову військову службу. Якщо у нього є право на відстрочку від призову, відповідно до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» ст.17, якщо у нього є всі документи, які підтверджують, що він буде проходити навчання, він збирає усі необхідні документи в з ними йде до військового комісаріату і йому надається відстрочка від призову», - пояснила головний спеціаліст сектору мобілізаційної роботи апарату Житомирської ОДА Вікторія Хромова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі