Події

Житомирський обласний центр зайнятості відмовляється відшкодувати 176 тис. грн втрат, які виявили держфінінспектори

1 July 2015, 18:03

Фахівці Держфінінспекції в Житомирській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності Житомирського обласного центру зайнятості виявили порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на загальну суму 542 тис. грн.

Про це 30 червня повідомила прес-служба Державної фінансової інспекції України.

«8 підрядників завищили обсяги робіт з будівництва приміщення міського центру зайнятості та обсяги проведених капітальних і поточних ремонтів у районних центрах зайнятості. Через це їм зайво сплатили 334 тис. грн. Окрім того, посадові особи центру зайнятості переплатили більш як 100 тис. грн шістнадцятьом навчальним закладам та іншим суб’єктам господарювання, які завищили вартість послуг з професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації та стажування безробітних. Також у центрі зайнятості зайво виплатили працівникам премії та доплати, покрили витрати фізичних осіб, на що витрачено 88 тис. грн», - поінформували в Держфінінспекції та додали, що за допущені порушення одну посадову особу було притягнуто до адміністративної відповідальності та повідомлено правоохоронні органи про результати ревізії.

У Житомирському обласному центрі зайнятості Житомир.info підтвердили, що держфінінспекцією проводилась ревізія за період з 1 жовтня 2011 року по 1 січня 2015 року, однак, там вважають, що про виявлення порушень говорити надто зарано, адже акт ревізії, підписаний із запереченнями, не є документом, що встановлює власне факти порушень - це справа суду.

Обласний центр зайнятості не погодився з висновками, зазначеними в акті ревізії щодо допущених порушень, й тому до акту ревізії було написано заперечення.

«Вимоги на загальну суму 176,3 тис. грн Житомирським обласним центром зайнятості виконуватись не будуть через їх необґрунтованість та безпідставність. Щодо решти вимог Держфінінспекції в Житомирській області, то станом на 30 червня вже відшкодовано коштів в сумі 365,9 тис. грн., що складає 100% загальної суми вимог, з якими погодився обласний центр зайнятості», - повідомили у прес-службі Житомирського обласного центру зайнятості і додали, що левова частка вимог фінінспекторів стосувалася саме обсягів робіт з будівництва приміщення міського центру зайнятості.

«Будівництво приміщення міського центру зайнятості, відповідно до умов укладеного договору, продовжується і передбачає взаємні розрахунки, тож будь-які висновки щодо «втрат фінансових ресурсів» з цього приводу щонайменше передчасні», - вважають в обласному центрі зайнятості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі