Влада

Коментар начальника управління житлового господарства Житомирської міськради щодо конкурсу на вивіз сміття

3 July 2015, 09:01

 2 липня о 22.30 на редакційну пошту надійшов лист з електронної адреси управління житлового господарства міської ради під назвою «Спростування інформації».

Наводимо його повністю:

Відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради від 16.04.2014 №135 управління житлового господарства міської ради офіційно визначено організатором конкурсу на визначення виконавців послуг з вивезення побутових відходів та вторинної сировини, що утворилась в результаті роздільного збирання побутових відходів на території м. Житомира. Порядок проведення конкурсу на надання послуг з вивезення побутових відходів затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 16.11.2011 №1173. Так у пункті 4 вказаного порядку вказано, що підготовка та проведення конкурсу забезпечується виконавчим органом міської ради до якого і відноситься управління житлового господарства міської ради.

Необхідно зазначити, що заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Демчик Є.О. не є головою конкурсної комісії, як вказано у інтерв’ю, а відповідно до наказу управління житлового господарства (організатора конкурсу) є заступником голови комісії. На конкурс із визначення виконавців послуг дійсно було надано конкурсну пропозицію від ДП «Фірма Альтфатер Київ» на території усіх 5-ти лотів. Все начебто добре, таке велике підприємство з іноземним, багатомільйонним капіталом зацікавилось нашим містом, готове надавати послуги найвищої якості, піднімати культуру населення із поводження з відходами території міста. Однак, чомусь, як завжди усіх цікавить обгортка…

Чомусь у наведеному інтерв’ю не озвучується ціна, за якою гігант із поводження з відходами готовий був працювати на території міста! А це не багато не мало 47,20 грн. У порівнянні з найнижчою ціною, яка була запропонована, різниця складає майже 14 грн. Чи готові мешканці міста платити за вивіз 1 м3 від 5 до 14 грн. більше ніж платять зараз? Також важливу роль якраз відіграє робота з приватним сектором! Перед проведенням конкурсу спеціалістами управління було проведено моніторинг роботи ДП «Фірма Альтфатер Київ» у інших містах, так, наприклад, відгуки на вказане підприємство в м. Чернівці не такі однозначні, саме у приватному секторі…

Тепер, що стосується прозорості конкурсу, бали дійсно сумують, але не лише за кількість техніки її технічний стан та досвід роботи! Критеріїв відповідності 10  (передбачено постановою КМУ від 16.11.2011 №1173), і якщо по кількості техніки і її стану, а це у розрахунку оцінювання лише один пункт (до 10 балів) то по іншим пунктам бали не настільки райдужні і безхмарні! Повернімося до ціни! Тут відповідно у французької компанії найнижчий бал, це вже не зважаючи на відсутність можливості власного ремонту автотранспорту на території м. Житомира, відсутність власної бази для миття транспорту та контейнерів, медичного огляду водіїв, які виїжджають по маршрутам та інш.

Тепер повернемося до приватного сектору, у конкурсній пропозиції французькою фірмою для обслуговування цієї частини населення пропонувалось великогабаритні автомобілі, які зазвичай не в змозі навіть заїжджати на вузькі провулки та вулички, двори, а якщо і заїжджають, то руйнують і без того зношене покриття за лічені дні. І найголовніше, така велика французька компанія, яка начебто повинна виховувати культуру населення, ділитись європейським досвідом на теренах міста, в своїй конкурсній пропозиції окрім власного збагачення не запропонувала більше нічого! Ні інвестиційної програми, ні програми розвитку території на якій працюватиме, нічого, що могло б хоч якось поліпшити якість надання послуг, окрім нової великогабаритної техніки.

І останнє, у зв’язку з відмовою підписати договори на надання послуг з вивозу побутових відходів та вторинної сировини, що утворилась в результаті роздільного збирання побутових відходів по лотах №№1, 2, 3, як вважає конкурсна комісія, дійсно показати справжній європейській досвід на території приватного сектору і не тільки, вказане підприємство просто зникло не давши жодного офіційного пояснення…

У зв’язку з недопущенням порушення санітарного стану на вказаній території, так як ТОВ «Екопоінт-Житомир», який згідно договору надавав послуги до 01.07.2015 не було надано пропозицій тимчасової роботи (до моменту проведення нового конкурсу) на території міста, управління житлового господарства та виконавчий комітет був змушений терміново залучити до роботи ТОВ «Зелене Місто-Житомир», ПП «КК«Чисте місто» та ПП «ВЖРЕП №4», які відгукнулись на пропозицію тимчасового надання послуг з метою недопущення повної антисанітарії у місті на території трьох КП «ВЖРЕПів» Житомирської міської ради.

Начальник управління житлового господарства міської ради С.М. Кондратюк

Нагадаємо, перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин прокоментував Житомир.info ситуацію з конкурсом на вивіз побутових відходів з території п’яти ЖЕКів та зазначив, що даним питанням зацікавилася прокуратура.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі