Культура

У Житомир на Івана Купала виступатимуть відомі українські гурти

3 July 2015, 13:07

У приміщенні Житомирської міської ради 3 липня відбувся брифінг щодо проведення свята Івана Купала.

У минулому році, з огляду на складну ситуацію в країні, це свято не проводили. Проте цього року організатори вирішили відновити українську традицію святкування Купала, адже цей захід має в більшій мірі культурно-духовний відтінок, аніж розважальний.

Свято буде проводитися 6 липня на території житомирського гідропарку (центральний пляж) з 16 до 23 години. Спочатку відбудеться обрядово-театралізоване дійство: дівчата за традицією зможуть ворожити, пускаючи вінки зі свічками по воді річки. Під час святкування буде розпалене вогнище, через яке стрибатимуть хлопці та дівчата поодинці або парами.

З 20.00 відбудеться тематична концертна програма за участю українських, в тому числі і житомирських гуртів.

Надія Полтаракіна, одна з організаторів свята, розповіла, що програма розпочнеться з виступу маленьких дітей, що заспівають народні пісні. Далі виступатимуть такі гурти, як «Три мости», «The Suntime», «Super Good», «Табула Раса» а також Володимир Корн. Під час концерту також буде проводитись збір коштів на потреби армії в зоні АТО.

Заступник начальника управління культури міської ради Наталія Марчук наголосила на тому, що охорона громадського порядку буде організована в повній мірі, чергуватиме швидка допомога, тролейбуси та маршрутки працюватимуть до 24-ї години.

Світлана Матущенко для Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі