Місто

СЕС радить житомирянам після купання у гідропарку приймати душ

3 July 2015, 14:50

СЕС дозволяє житомирянам купатися в гідропарку, проте потім радить приймати душ.

Про це повідомляє Держсанепідслужба Житомирської області.

«На контролі Держсанепідслужби Житомирської області знаходиться 4 пляжі організованого купання населення. З них у поточному році за погодженням з територіальними підрозділами Держсанепідслужби функціонує 3 – «Дитячий» і «Дорослий» пляжі у Житомирі, а також міський пляж у Коростені. Через невідповідність якості води вимогам санітарних норм не погоджено санітарний паспорт на міський пляж м. Новоград-Волинський», ­ розповіли у Держсанепідслужбі Житомирської області.

За результатами моніторингових лабораторних досліджень, проведених Новоград-Волинським міжрайонним відділом лабораторних досліджень, встановлено невідповідність якості води міського пляжу вимогам санітарних норм за мікробіологічними показниками. З метою недопущення ускладнення епідемічної ситуації залишається в дії Постанова Головного державного санітарного лікаря Новоград-Волинського №1 від 18.05.2013 р. про заборону купання в річці Случ в районі міського пляжу.

«Якість річкової води в зоні пляжів Житомира та Коростеня відповідає вимогам СанПиН № 4630-88 «Санитарные правила и нормы «Охрана поверхностных вод от загрязнения». Купання в цих місцях цілком безпечне з епідеміологічної точки зору при дотриманні правил поведінки особами, що відпочивають», ­ йдеться у повідомленні.

Варто пам’ятати про потенційну небезпеку водних об’єктів як фактора передачі багатьох інфекційних захворювань, таких як вірусний гепатит А, ентеровірусні інфекції, холера та інші. Тому необхідно уникати потрапляння води водойм в рот під час купання, не використовувати річкову воду для миття овочів та фруктів, після купання у водоймах обов’язково приймати душ.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі