Події

У Житомирській області на 4 роки посадять селищного голову за зловживання службовим становищем

3 July 2015, 16:00

Селищного голову Ружина суд визнав винним у зловживанні службовим становищем та службовому підроблені і призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Ружинським районним судом, 2 липня, винесено вирок селищному голові. У ході судового розгляду встановлено, що у серпні 2013 року, за результатами відкритих торгів, між селищною радою та приватним підприємством укладено договір на закупівлю вантажного автомобіля-сміттєвоза вартістю майже 400 тис. грн. У подальшому селищний голова підробив документи про передачу спецавтомобіля селищній раді, на підставі яких на банківський рахунок приватного підприємства було перераховано бюджетні кошти. Хоча, насправді, вантажний автомобіль не було поставлено», – йдеться у повідомленні.

Ружинська прокуратура підтримала у суді державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення.

Обвинуваченого було визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. Окрім цього, чиновника позбавили права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих обов’язків в органах місцевого самоврядування строком на 3 роки, а також на нього накладено штраф на суму 8,5 тис грн.

Як повідомляв Житомир.info у березні 2014 року, Ружинська селищна рада заплатила полтавській фірмі 400 тис. грн за "віртуальний" сміттєвоз.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі