Події

На автозаправці біля Житомира двоє чоловіків у військовій формі побили жінку

3 July 2015, 16:52

На автозаправній станції біля Житомира двоє нетверезих чоловіків у військовій формі побили жінку. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі ввечері другого липня повідомив волонтер Георгій Тука. 35-річна мешканка Києва побачила чоловіків, які виходили з автомобіля Фольксваген з військовими номерами. За свідченнями постраждалої, вони були у нетверезому стані, і жінка почала знімати їх на камеру мобільного телефону, що спричинило агресію з боку чоловіків.

На місце подій прибули працівники міліції та швидка допомога, від госпіталізації постраждала відмовилась. У міліції кажуть: факт побиття зафіксовано камерою відеоспостереження заправної станції, наразі відеодокази вивчає слідство, ступінь тяжкості тілесних ушкоджень визначить медична експертиза.

«Це викликало у них не зовсім нормальну реакцію. Вони намагалися відібрати у неї телефон і в результаті конфлікту нанесли кілька ударів. На відео видно, що від удару жінка впала», – розповідає начальник сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в Житомирській області Алла Ващенко.

У міліції підтверджують інформацію про те, що підозрювані були у військовій формі з шевронами та рухалися на автомобілі з чорним номерним знаком. У випадку, якщо слідством буде доведено, що злочин вчинили військові, справою займатиметься військова прокуратура.

«У випадку, якщо слідчим шляхом буде встановлено, що до злочину причетні, чи вчинили його військовослужбовці, тоді процесуальне керівництво буде здійснюватись військовою прокуратурою Житомирського гарнізону. У цьому випадку санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі», – каже заступник військового прокурора Житомирського гарнізону Олег Збаражський.

На своїй сторінці у соцмережі Георгій Тука також розповів, що підозрювані – це ймовірно працівники Бородянського військкомату Київської області. Один з можливих учасників – Бородянський військовий комісар, підполковник Антон Шаповал.

Офіціне повідомлення про подію прес-служби УМВС в Житомирській області:

2 липня на території автозаправної станції у Житомирському районі стався конфлікт між двома чоловіками у камуфляжній формі та 35-річною киянкою. Суперечка виникла, коли жінка намагалась зафільмувати невідомих на мобільний телефон.

Близько 20.00 на територію автозаправної станції з невеликим проміжком часу  заїхали автомобілі «Renault»  та «Volkswagen Tauareg». Водій першого авто, 35-річна киянка, почала знімати керманича та пасажира іншого транспортного засобу на мобільний. Помітивши це, чоловіки кинулись до жінки, намагаючись відібрати телефон. Виникла словесна суперечка та штовханина. У ході конфлікту жінка разом з сином-підлітком зачинились в автомобілі та викликали міліцію. У цей час чоловіки поїхали геть. На їх автомобілі номерний знак був на чорному фоні, встановленому для військових транспортних засобів.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Житомирського РВ УМВС.

За словами жінки, чоловіки перебували у нетверезому стані, тому вона вирішила відзняти їх на відео мобільним телефоном. Це стало причиною агресивної поведінки невідомих. Правоохоронці викликали на місце події «швидку». Жінці надали необхідну медичну допомогу, госпіталізації вона не потребувала.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Призначено судово-медичну експертизу щодо тілесних ушкоджень, отриманих заявницею. Триває з’ясування осіб невідомих та власника автомобіля. Законодавством за хуліганство, вчинене групою осіб, передбачено до 5 років обмеження або до 4 років позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі