Місто

Благодійний фонд «Центр утеплення» подарував житомирським дітям нові конструктори від «LEGO»

4 July 2015, 11:35

 Іграшкові літачки та машинки - з такими подарунками до вихованців Житомирського обласного спеціалізованого будинку дитини завітали представники благодійного фонду «Центр утеплення». Директор Центру Юрій Опанасюк переконаний – чужих дітей не буває, і закликає усіх підприємців, які працюють в Житомирі, допомагати таким соціальним центрам.

«Сьогодні наш фонд «Центр утеплення» приїхав подарувати дитячі конструктори «LEGO». Трудовий колектив «Центру утеплення» долучився і одягом, і кошти ми зібрали. Мені зараз важко давати якісь коментарі, ви самі бачите, що потрібно нашим дітям. І кожне підприємство, яке працює в нашому місті повинне допомагати і підтримувати такі соціальні проекти», - каже директор «Центру утеплення» в Україні Юрій Опанасюк.

За словами благодійників, дитячі іграшки були надані безпосередньо виробником саме для Житомирського обласного спеціалізованого будинку дитини.

«Конструктор надано нам компанією «LEGO», вона теж у всьому світі піклується про дітей і завдяки, скажімо так, нашій довгій роботі вони передали для цього дитячого будинку ці конструктори. Діти – це найцінніше, що у нас є. Я не знаю, у мене в самого сльози навертаються. Мені дуже приємно передати ці конструктори. Ось це – найголовніше. Ми маємо результат, до якого ми дуже-дуже довго йшли», - розповідає представник благодійного фонду «Центр утеплення» у Данії Сергій Бобрик.

За словами головного лікаря обласного будинку дитини такі іграшки не лише приємними для вихованців закладу, завдяки роботі з конструкторами дітки можуть розвивати дрібну моторику.

«Ми розуміємо, що наші дітки не просто будуть гратись, так як в закладі діє переважно система Марії Монтессорі, яка розкриває природний потенціал дитини. У цій системі дуже важливо, щоб мова дитини була чітко поставлена, щоб була вимова. Працюючи з цими маленькими та більшими деталями дитинка зможе розвивати дрібну моторику, а дрібна моторика – це прямий шлях до розвитку мови», - розповідає головний лікар Житомирського обласного спеціалізованого будинку дитини Світлана Урсуленко.

Представники благодійного фонду «Центр утеплення» обіцяють і надалі підтримувати вихованців обласного спеціалізованого будинку дитини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі