Місто

У Житомирі студенти ЖДТУ на випуск замість квітів принесли воду, щоб передати в АТО

4 July 2015, 13:29

 Замість букетів викладачам купити воду для військових, які воюють на сході - випускники Житомирського державного технологічного університету запровадили таку ініціативу і 4 липня, у день свого випуску, зібрали понад 400 літрів води.

«Ми студенти і ми завжди допомагаємо нашим військовослужбовцям. І в цей раз, востаннє у вигляді студентів ми вирішили замість квітів купити баклажку води і довезти в зону АТО. На даний момент вже є 400 літрів. Наступного тижня будуть випуски 4-го курсу, вони також до цього задіяні. Я думаю, що це не тільки 400 літрів, я думаю, у нас буде і тисяча літрів. Це наше досягнення. Якщо буде більше, значить ми зробили дуже добру справу», - зазначив голова профспілки студентів Житомирського державного технологічного університету Владислав Савіцький.

Воду планують передати у зону ведення бойових дій, де бійці у літню спеку потерпають від спраги. Батьки таку ініціативу підтримали.

«Наша дочка – випускниця. Ми вирішили, що квіти сьогодні є, а завтра нема. Тому думаю люди, які захищають нас, будуть задоволені, що ми їм приносимо воду», - каже батько випускниці Василь Карпенко.

Викладачі теж не засмутилися, що цього річ отримають менше букетів.

«Ви знаєте, сьогодні квіти – це не головне. Найголовніше, щоб хлопці поверталися живими. Ми як викладачі підтримали наших студентів. Для нас квіти – це пуста трата грошей, а вода на передовій потрібна», - каже викладачка Житомирського державного технологічного університету Ірина Коцюба.

В університеті певні: нині кожен має робити усе можливе, аби підтримати військових і наблизити мир.

«Принести воду замість звичайних букетів для того, щоб підтримати бійців на Сході я вважаю, що це правильно, бо у нас свято, а у них там військові дії. Я бажаю військовим, щоб вони скоріше повернулися додому до своїх рідних, до батьків і змогли нормально жити далі», - каже випускниця Оксана Хоменко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі