Україна

Кличко вірить, що нові київські патрульні не братимуть хабарів

5 July 2015, 11:55

 Нові столичні патрульні не братимуть хабарів, бо мають достатньо високу зарплату та соцзахист.

Про це заявив  мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба політика.   

"Нові поліцейські мають гідну заробітну плату, соціальний захист, сучасну екіпіровку. Конкурс складав 25 осіб на одне місце. І сподіваюся, що вони не ризикуватимуть брати хабарі – бо це поставить хрест на їх перспективах і майбутньому. Я впевнений, що вони не підведуть", - підкреслив Кличко.

Він додав, що поліція – це команда, нова за філософією і ставленням до роботи.

"Це молоді, освічені, енергійні люди. Я впевнений, що разом зможемо навести лад у місті. Я завжди казав, що зміни починаються з Києва, і ми пишаємося, що Київ є першим містом, де з'явилася нова поліція", - зазначив мер.

Як відомо, 4 липня на Софійській площі нова столична патрульна поліція склала присягу, яку прийняв президент Петро Порошенко, глава уряду Арсеній Яценюк та глава МВС Арсен Аваков. 

На вулиці Києва нові патрулі вийшли о 21.00 4 липня. 

Повна заміна старої міліції на нову триватиме близько півроку. У цей час на вулицях одночасно будуть і даішники і патрульні.

Працівники нової патрульної служби носитимуть на формі пізнавальні знаки поліцейського, амуніцію і навіть нагрудну відеокамеру. Нові патрульніотримуватимуть близько 8-10 тисяч гривень зарплати. 

Охоронятиме порядок у Києві 1916 осіб. Керівником патрульної поліції Києва призначено майора Олександра Фацевича.

Українська правда. Київ 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі