Україна

Відеоролик про створення Скверу Небесної сотні переміг в конкурсі відеопрезентацій соціальних ініціатив

5 July 2015, 11:57

 Відеоролик про створення Скверу Небесної сотні переміг в конкурсі відеопрезентацій соціальних ініціатив, котрі можна впровадити без великих економічних витрат.

Конкурс було проведено в рамках проекту Searching 4 Opportunities (В пошуках нових можливостей), фінансованого Шведським Інститутом.

Мета проекту — знайти соціальні ініціативи з наміром надихнути інших людей на повторення та впровадження цих ініціатив в різних країнах та регіонах, а також віднайти нові ідеї, спрямовані на зміни та сталий розвиток.

Серед представлених п’ятнадцяти проектів з усієї України перше місце посіла ініціатива "Місто-сад" з відео-роботою про Сквер Небесної сотні, громадський простір, створений волонтерами на місці звалища, що втратило свій паркан під час Революції гідності.

Після страшних подій 18-20 лютого 2014 року без будь-якої державної підтримки місцева громада та активісти створили сквер і присвятили його тим, хто загинув під час протестів.

Це відео організатори конкурсу повезуть до Мадриду (Іспанія), Стокгольму (Швеція) та Едмонтону (Канада).

"Місто-сад" - ініціатива, варта захоплення і за межами України. Ми впевнені, що відео про створення Скверу Небесної сотні зможе надихнути людей у всьому світі до активних дій на користь своїх міст", — Станіслава Москалевська, співорганізатор конкурсу Searching 4 Opportunities.

"Створюючи відео про Сквер Небесної сотні, ми хотіли розповісти історію про те, як люди можуть об’єднуватися і власними силами змінювати своє місто. Ми надзвичайно раді, що про сквер дізнаються в Європі та Канаді, адже це демонстрація того, як сьогодні українці щоденною працею продовжують створювати кращу країну не зважаючи на політичні та економічні обставини", — розповіла співкоординатор ініціативи "Місто-сад" Оксана Чивуріна.

Серед іших учасників конкурсу були проекти: "Digital Exam", "Група 109", "Скворечник кафе", "Відкритий Університет Майдану", "Стале домогосподарство", "День вуличної музики", "Театр для діалогу", "Плюшкін", "Украина БЕЗ мусора" та "Squat 17b".

Місто-сад — це ініціатива, присвячена модернізації умов для життя в Україні через створення та розвиток якісних громадських просторів.

Актівисти ініціативи спонукають, підтримують та поширюють співпрацю місцевих громад для створення та облаштування скверів, площ, набережних та інших місць загального користування.

Головним проектом, що вже реалізовано ініціативою, є створення Скверу Небесної сотні на місці смітника у самому серці Києва виключно силами громади та волонтерів.

УП

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі