Події

У Житомирській області виявили дикого кабана, хворого на африканську чуму

6 July 2015, 10:14

 У Житомирській області виявили дикого кабана з діагнозом «африканська чума свиней» (АЧС).

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Державної ветеринарної та фіто санітарної служби України.

«Відповідно до оперативної інформації Головного управління ветеринарної медицини в Житомирській області, 05.07.2015 в 30-му кварталі Більківського лісництва Радомишльського району було виявлено загибель дикого кабана. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи 05.07.2015 встановлено діагноз на АЧС», - йдеться у повідомленні.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС 06.07.2015 заплановано проведення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Радомишльській райдержадміністрації, рішенням якої буде затверджено план з ліквідації АЧС, визначено загрозливу зону та зону нагляду.

Крім того, відповідно до оперативної інформації Головного управління ветеринарної медицини в Київській області від 05.07.2015 в с. Горностайпіль Іванківського району Київської області в особистому підсобному господарстві громадянина Гриви В.А. було виявлено загибель однієї свині.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) 05.07.2015 встановлено діагноз на африканську чуму свиней.

«Ситуація знаходиться під постійним контролем головних управлінь ветеринарної медицини в Київській та Житомирській областях та Держветфітослужби України», - інформують представники служби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі