Події

У лісгоспі в Житомирській області фінінспектори виявили занижені ціни на деревину та нестачу палива

6 July 2015, 14:18

Фахівці Держфінінспекції в Житомирській області під час планової ревізії Дочірнього підприємства «Ємільчинський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради виявили порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 356 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Держфінінспекції України.

Зокрема було виявлено, що посадові особи лісгоспу зайво сплатили майже 145 тис. грн підрядникові, який завищив вартість виконаних робіт.

Окрім того, підприємство реалізувало 34 суб’єктам господарювання необроблену деревину за цінами, нижчими від аукціонних, через що воно недоотримало доходів на понад 130 тис. грн.

Разом з тим посадові особи лісгоспу не вживали заходів щодо примусового стягнення із боржників коштів за лісопродукцію, що призвело до втрати ще на 36 тис. грн.

Також під час ревізії виявлено нестачу лісової продукції та паливно-мастильних матеріалів на суму майже 20 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань на 6 посадових осіб підприємства були складені протоколи про адміністративне правопорушення. Про результати ревізії держфінінспектори поінформували прокуратуру Ємільчинського району Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі