Політика

«Народний контроль» іде на місцеві вибори

6 July 2015, 15:22

У суботу, 4 липня, у Києві відбувся перший партійний з’їзд нової політичної сили «Громадський рух «Народний контроль», яка стає потужною і відкритою платформою для об’єднання  активних громадських організацій, діячів. Першочергове завдання партії на сьогодні - участь у найближчих місцевих виборах та впровадження в українську політику принципів Майдану: відкритість, самоврядність, справедливість.

Головною рушійною силою партії «Громадський рух «Народний контроль» є громадські активісти, волонтери, «майданівці», журналісти, учасники АТО, успішні підприємці. Саме ці люди, які вже довели свою ефективність, готовність працювати в інтересах країни – переконані у «Народному контролю» – повинні бути максимально представлені у владі, мають отримати змогу взяти участь у майбутніх місцевих виборах. Відтак ще раніше лідери «ГР «Народний контроль» закликали усі здорові й активні сили до об’єднання, адже спільно можна зробити набагато більше у кожній зі сфер життя.

Урешті політична партія «Громадський рух «Народний контроль» бере свій початок від однойменного громадського об’єднання. Його було створено в 2012 році в середовищі львівських журналістів, а завдяки активній публічній діяльності, результативності, контролем за владою «Народний контроль» став справжнім явищем у суспільно-політичному житті спочатку Львівщини, а потім усієї Західної України.

Під час з’їзду політична партія «Громадський рух «Народний контроль» задекларувала пріоритети своєї діяльності. Передусім, це боротьба з корупцією, а також посилення ролі громадських спільнот та об’єднань громадян: неурядових організацій, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, органів самоорганізації населення та інших інститутів громадянського суспільства. Ще «Громадський рух «Народний контроль» домагатиметься спрощення для ведення малого і середнього бізнесу, обмеження впливу монополій, забезпечення правового захисту приватної власності.

Світлана Пахольчук, голова Житомирської обласної організації політичної партії «Громадський Рух «Народний Контроль»: «Затверджено Декларацію та Програму партії, за якою працюємо. Ми орієнтуємося на конкретні справи, займаємося вирішенням проблем простих людей. Це дуже важливо у складний для держави часи. Ми з командою впевнені, що «Народний Контроль» - це та політична сила, яка дійсно зможе змінити системні протистояння і непорозуміння народу та чиновників».

Для виконання цих пріоритетів необхідні відповідні важелі, які можна отримати, ставши безпосередніми учасниками самоврядування. Відтак, під час з’їзду політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» офіційно оголосили про обов’язковість участі сили у місцевих виборах 2015 року.

Прес-служба ГР «Народний контроль»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі