Події

У Житомирській області чоловік образився на жінку за відмову бути разом і викрав її доньку

6 July 2015, 18:02

У Коростенському районі Житомирської області чоловік образився на жінку за відмову бути разом і викрав її доньку.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

«Мати дитини звернулась до Коростенського МВ УМВС в обідню пору 4 липня, повідомивши, що знайомий без її відома забрав 8-річну доньку. Уже на місці події з’ясувалось, що дитину викрали ще два дні тому, 2 липня. Заявниця змогла повідомити окремі відомості про чоловіка. Відтак було створено кілька розшукових груп, які відпрацьовували можливі варіанти розвитку ситуації», - розповів начальник Коростенського МВ УМВС Ігор Жміда.

Викрадач раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності й близько півроку тому звільнився з місць позбавлення волі.

За словами матері, він кілька разів бував у них вдома й пропонував їй спільне проживання, однак жінка відмовила.

Відновлюючи події 2 липня, оперативники встановили, що цього разу чоловік знову приїхав до оселі заявниці, проте її не було вдома. Поспілкувавшись якийсь час з 8-річною дочкою господині, він посадив її на велосипед і повіз із села.

За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводили комплекс спеціальних оперативно-розшукових заходів для встановлення місця знаходження дитини.

«Уже наступного дня, 5 липня, чоловіка затримали неподалік села Діброви Лугинського району. Дівчинка була разом з ним, вела себе спокійно», – повідомив Ігор Жміда.

Нині чоловіка затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу. Триває з’ясування всіх обставин та причин таких протиправних дій підозрюваного.

Дівчинку після медичного огляду та спілкування з психологом повернуто під нагляд матері.

Чоловікові загрожує ув’язнення до 5 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі