Економіка

Підприємства Житомирської області переорієнтовуються з російського ринку на європейський

7 July 2015, 13:19

 У Житомирській області багато підприємств переорієнтовуються на випуск продукції для країн ЄС.

Про це повідомляє сайт облдержадміністрації.

«На Житомирщині широко проводяться заходи щодо мінімізації дій Російської Федерації з дестабілізації ситуації в економіці України. Багато підприємств переорієнтовуються на випуск продукції до країн ЄС. ДП «РИТМ» ТОВ «РоСт» у м. Бердичів спеціалізується на виготовленні дерев’яних панелей, ламінованих стільниць, виробів постформінгу. Якщо раніше підприємство реалізовувало продукцію споживачам Молдови та Росії, то на разі поставки продукції до Росії не здійснюються. Підприємство переорієнтувалося на нові ринки збуту до країн ЄС, зокрема Болгарії, та експортує свою продукцію до Грузії. ПП «Фармацевтична фабрика «НВО Ельфа» є одним з найбільших вітчизняних виробників косметичних засобів і товарів побутової хімії. Здійснює реалізацію продукції на внутрішньому ринку України та за її межами – Нідерланди, Німеччина, Франція. Раніше частину своєї продукції експортувала до Росії, нині зв’язки припинено. Підприємство налагодило співпрацю та розширило географію експорту за рахунок споживачів у Киргизстані, Казахстані, Узбекистані та Грузії», - йдеться у повідомленні.

Найбільшими експортерами продукції легкої промисловості до країн ЄС є житомирська та бердичівська філії СП ТОВ «РІФ-1», ПАТ «Бердичівська фабрика одягу», ПрАТ ВКФ «Леся» (м. Новоград-Волинський), ПрАТ фірма «Арсанія» (м. Коростень), ДП «Модітал», ТОВ «Фешен Груп» та ТОВ «Ферпласт-Україна» (м. Житомир), які здійснюють виробництво взуття та одягу, що в подальшому експортуються до країн ЄС. Частка експорту сягає до 100% у загальному обсязі реалізованої продукції.

«Департаментом економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації було розповсюджено інформацію серед суб’єктів підприємницької діяльності області щодо можливості участі вітчизняних товаровиробників у тендерах Грузії, Йорданії, Сербії, Словаччині, Узбекистані, Чехії, Греції та можливості налагодження співробітництва з компаніями Данії, Сенегалу, Тунісу, а також в рамках чинного законодавства здійснюється всебічна підтримка у реалізації продукції товаровиробниками області до іноземних держав», - інформує облдержадміністрація.

Також, з метою налагодження співробітництва між потенційними вітчизняними та іноземними бізнес-партнерами створена база даних комерційних пропозицій підприємств Житомирщини, яка використовується під час листування з Посольствами України в іноземних державах, а також ознайомлення іноземних делегацій з експортним потенціалом Житомирщини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі