Новини компаній

Газова колонка або електричний бойлер - що краще?

7 July 2015, 16:10

Водонагрівальні системи бувають газовими і електричними. Так само вони поділяються на проточні та накопичувальні. Найбільш затребуванними і більш поширенними вважаються накопичувальні електричні системи водонагрiвання, тобто електричні бойлери. У той же час, серед систем проточного дії, лідером стали газові колонки. Головним принципом вибору електроприладу є його сертифікація по державним нормам.

Основними вимогами до установки газової колонки є обов'язкова наявність необхідного енергоресурсу в будинку (трубопроводу подачі газу), а також обов'язково мае бути присутня витяжка, тобто димохiд у приміщенні. Для законного підключення газової колонки необхідно мати  офіційний пакет документів, які дозволяють її установку. Газові колонки монтуються досить складно, що не дозволяє їх встановлення своїми силами, для цього необхідне залучення спец персоналу.

 

 

Основна перевага газової колонки це те, що в будь-який час ви можете отримати воду необхідної температури. До недоліків газових водонагрівачів відносять істотні витрати під час обладнання та установки газової колонки Житомир, ще складний, і трудомісткий її монтаж. Так само для її встановлення необхідні відповідні документи. Газові водонагрівачі одні з найнебезпечніших агрегатів в тому сенсі, що в результаті невмілого монтажу може статися витік газу, що смертельно небезпечно в будь-якому випадку.

Будь який нагрівач газовий або електричний необхідно правильно експлуатувати. Жорстка вода є причиною накипу на нагрівальному елементі, що призводить до несправності водонагрівачів. Тому при монтажі необхідно встановити фільтр для пом'якшення води. Тому що потiм ремонт газової колонки Житомир буде коштувати дорожче ніж установка фільтра. 

Електричний бойлер і вимоги до його встановлення так само досить жорсткі. Для монтажу бойлера необхідно мати абсолютно справну електропроводку, так як ТЕН агрегату має досить високе споживання потужності, що істотно впливає на безпеку його установки. Перевагою електричного бойлера можна вважати простоту його монтажу, дешеве обслуговування агрегату нiж газової колонки. Залежно від моделі бойлера, його можна використовувати, як резервуар для води. Для цього необхідно мати в його конструкції спеціальний кран для подальшого зливу води. На сучасному ринку такі моделі користуються більшою популярністю ніж звичайні бойлери.

Електричний бойлер має і свої недоліки. Для повноцінного нагріву води вам буде потрібно досить тривалий проміжок часу. Особливо для того, щоб знову її нагріти, у разі спустошення бака. Такі нагрівальні баки в кімнаті iх розміщення, займають великий обсяг вільного простору, чим можуть обмежувати простiр в будинку.

Установка бойлера Житомир - це наш профіль, ми знаємо як i  вміємо встановити бойлер професійно і швидко. У «WLSantehnik» є послуга встановлення бойлерів під ключ. Вам немає необхідності iхати в магазин за бойлером, майстер сам доставить і встановить, згідно узгодженого кошторису.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі