Події

У Житомирі ув’язнений підліток із СІЗО опинився в реанімації: підозрюють насилля з боку співкамерників

7 July 2015, 17:11

 У Житомирі 14-літнього підлітка госпіталізували зі слідчого ізолятора з розривом прямої кишки. Хлопець зараз у важкому стані, за його життя борються лікарі.

В лікарні кажуть: Артура привезли з підозрами на гострий апендицит, та під час операції медики виявили розрив кишечника.

«При проведенні даної операції те, що було в черевній порожнині, явища перитоніту, пояснити це тими змінами апендикса, який ми бачили, було важко. При проведенні серединної лапароскопії було виявлено пошкодження цього органу», - коментує заступник головного лікаря Житомирської обласної дитячої лікарні Микола Бобер.

Мама хлопця каже: за два дні до госпіталізації провідувала сина у СІЗО. Тоді помітила у нього сліди побоїв.

«Рука і щока – мабуть вдарили чи впекли так чимось, чи що. Чи може гаряче щось вилили на нього. Я кажу: Артур, все добре? Він глянув на міліціонера і каже: все добре,» - згадує Тетяна Башинська.

Міліція з’ясовує усі обставини інциденту і порушила кримінальне провадження за статтею 153 УК України (Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом). Нині проводять експертизи, аби упевнитись, чи був факт насилля.

«Дитина при свідомості, він опитаний, розказав про обставини отримання тілесних ушкоджень, у зв’язку з тим, що проводиться досудове розслідування, я не можу викласти його свідчення», - каже т.в.о. начальника Житомирського МВ УМВС України в Житомирській області Микола Бовсуновський.

Умови утримання у СІЗО перевіряє спеціальна комісія. У самому СІЗО усі звинувачення про неналежний догляд за ув’язненими підлітками відкидають.

«Зауважень не було, кожен день робиться обхід прокуратурою, спостережною комісією, основну увагу роблять на неповнолітніх. На даний час по даному факту проводиться перевірка», - каже начальник Житомирської установи виконання покарань №8 Костянтин Шедловський.

Попереду у Артура ще кілька операцій. Він – єдина дитина у родині. За словами матері, батько хлопця мобілізований і зараз знаходиться в зоні АТО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі