Події

Помічника житомирського нардепа побили, коли він повернувся з наради щодо боротьби з «бурштиновою мафією» (доповнено)

10 July 2015, 21:40

 10 липня в райцентрі Олевськ побили помічника народного депутат Борислава Розенблата (фракція Блок Петра Порошенка), депутата Олевської міської ради Олександра Ніколайчука.

Напад на хлопця, який активно виступає проти «бурштинової мафії» в Житомирській області, стався після того, як він повернувся з наради щодо припинення незаконного видобутку бурштину. Нарада об 11.00 почалася в Житомирській ОДА, вів її голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

Прес-секретар нардепа Юлія Чепюк на своїй сторінці у фейсбук написала про напад на Олександра, посилаючись на слова його дівчини.

«Троє молодиків вибігли з чорного Форду Фієста і залізними битами почали його лупцювати! Сильно розбили голову, зламали руку! Зараз Віка і Сашко знаходяться у міліції. Олександр також є помічником-консультантом народного депутата Борислава Розенблата. Він активно допомагав у підготовці законопроект про бурштин. Крім того, усі ми знаємо, що Сашко займається викриттям корупційних схем на Олевщині. Кілька місяців тому на нього вже був скоєний напад. Хлопець написав заяву у міліцію, але марно - правоохоронці бездіяли. Непокаране зло зростає. І тепер Сашку зламали руку і розбили голову», - пише Юлія Чепюк.

Сам народний депутат розповів Житомир.info, що особисто контролюватиме розслідування нападу на свого помічника, а Олександр Ніколайчук зараз знаходиться в лікарні.

«Він із дівчиною приїхав в Олевськ, вони попрощалися, Сашко пішов додому і на нього напали. Під’їхав якийсь темний бус чи джип, вискочили троє чоловіків у спортивних костюмах і почали його бити залізними кийками. Звіряче побиття свого помічника я так не залишу, винні будуть покарані. Я знаю, що останнім часом він зустрічався з журналістами центральних каналів, розповідав про беззаконня, яке твориться з видобутком бурштину в Олевському районі. Мабуть, він багатьом з тих, хто заробляв на бурштині, «перейшов дорогу» і вони йому помстилися. Я вже звернувся в прокуратуру, в міліцію, СБУ у зв'язку з цим нападом », - сказав Борислав Розенблат.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Олександр Ніколайчук писав про те, що за два місяці лише на одному з родовищ Олевського району незаконно видобули бурштин вартістю 700 млн грн - це чотири річні бюджети району.В грудні він розповідав про блок-пости та бурштинові копальні, в той час як міліція звітувала про боротьбу з копачами. На Олександра Ніколайчука в прокуратуру скаржилися керівники місцевої міліції.

Олександр Ніколайчук (праворуч) 10 липня на нараді в ОДА

«Доброго ранку мої Друзі та вороги. Головне, що живий. Рани залікую та повернуся до безкомпромісної боротьби.
P.S. вчора троє невідомих здійснили організований напад. Внаслідок чого мені розбили в 2-х місцях голову. Також отримав перелом та сильні забої руки. На разі лікуюся. Більше інфо незабаром. Дякую всім за допомогу
», - написав вранці 11 липня Олександр Ніколайчук на своїй сторінці у фейсбук.

Фото з фейсбук

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі