Події

Через африканську чуму в чотирьох районах Житомирської області проводять відстріл диких свиней

14 July 2015, 11:23

Задля недопущення поширення африканської чуми свиней у чотирьох районах Житомирської області проводять вибірковий відстріл диких кабанів.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Аби не допустити поширення африканської чуми свиней на території Житомирської області за розпорядженням головного держветінспектора області користувачі мисливських угідь Радомишльського, Брусилівського, Малинського та Коростишівського районів проводять вибірковий діагностичний відстріл дикого кабана у наданих у користування угіддях.

Станом на 13 липня за виданими Держлісагентством дозволами проведено відстріл 6 особин кабана. Проведеними лабораторними дослідженнями збудника захворювання АЧС в жодній добутій тварині не виявлено.

Окрім відстрілу, єгерські служби щоденно обстежують мисливські угіддя на предмет виявлення хворих чи загиблих диких тварин, проводять роз’яснювальну роботу серед мисливців про важливість відмови від використання на полюванні мисливських собак.

Нагадаємо, 5 липня на території Радомишльського району було виявлено труп дикого кабана. Після проведення ветеринарно-санітарної експертизи встановлено, що причиною загибелі тварини стала африканська чума свиней. За повідомленням прес-служби ЖОУЛМГ, це перший і поки що єдиний випадок виявлення цього захворювання на території Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі