Місто

У Житомирі колишні працівники СП «Молочний завод» біля прокуратури вимагали виплатити зарплату

15 July 2015, 17:07

Кілька добровольців батальйону «Айдар» та колишні працівники структурного підрозділу «Молочний завод» ТОВ «МВК ЛІДЕР» прийшли пікетувати Житомирську обласну прокуратуру вранці 15 липня. Люди розповідають, що у травні 2015 працівників змусили написати заяви на звільнення і чотирьом сотням працівників не виплатили заробітну плату за три місяці.

«Більш того, керівництво заводу «Rainford» вирізало і забрало з собою усе устаткування, усі станки, необхідні для виробництва, і вони перемістились у Вінницьку область, у місто Шаргород, вулиця Леніна, 284. Зараз у них там відбувається виробництво, усе нормально, а люди, які трудилися, залишились без зарплати. Саме тому люди сьогодні прийшли з пікетуванням обласної прокуратури, щоб отримати конкретну відповідь: перше – чому не були притягнуті до відповідальності керівники заводу, друге – з вимогою заморозити рахунки цієї організації і третє – виплатити заробітну плату людям», – розповідає депутат Богунської районної ради Михайло Сліпченко.

«Побалакати з прокурором, подивитись в його ясні очі. І щоб він сказав – я живу в «бурундії», чи в Україні, я маю якесь право в цій державі, чи не маю. Він, я так зрозумів, що має, а я не маю ніяких прав. Тільки права платити і утримувати їх, «власть імущіх», – каже колишній працівник СП «Молочний завод» Леонід Іщенко.

До пікетувальників вишли обласний прокурор та прокурор Житомира. За словами прокурора міста наразі розпочаті слідчі дії за статтею 175 кримінального кодексу України «Невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат».

«Зареєстроване кримінальне провадження, розпочато досудове розслідування. Прокуратура міста здійснює процесуальне керівництво, слідство проводить слідчий відділ житомирського міськвідділу. Намічено проведення комплексу першочергових необхідних слідчих дій, досудове розслідування триває. Крім того на даний час усім бажаючим, які звернуться до прокуратури надасться юридична допомога з приводу підготовки позивних заяв. Вірніше заяв, про видачу судових наказів, про нараховану, але не виплачену заробітну плату. Ця робота також буде проводитись не зважаючи на те, що це повноваження центру вторинної юридичної допомоги.

За словами Юрія Сича заява до прокуратури міста Житомира надійшла 1-го липня і була направлена до міського відділу міліції. Житомирський міськвідділ почав перевірку, втім не вніс відомості до ЄРДР, саме тому кримінальне провадження було розпочато аж 14 липня. За цим фактом проводиться службова перевірка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі